BOSANSKI DIJAMANT JUNAK VELIKOG DERBIJA: / Ovakav učinak nije imao nikad u karijeri!

Image
Foto: AFP

U prvoj utakmici, a ujedno i derbiju osmog kola talijanske Serije A nogometaši Rome su kao gosti svladali aktualnog doprvaka Napoli s 3-1 i prestigli ga na drugom mjestu ljestvice.

15.10.2016.
17:14
AFP
VOYO logo

Junak Romine pobjede bio je bosanskohercegovački napadač Edin Džeko (30) koji igra u fantastičnoj formi. U 43. minuti Mohamed Salah osvojio je loptu nakon pogreške domaće obrane i proigrao Džeku koji je s desetak metara pogodio za vodstvo rimske momčadi na San Paolu.

Prvi strijelac lige

Nakon devet minuta igre u drugom poluvremenu bosanski napadač je glavom povećao vodstvo Rome poslije centaršuta Alessandra Florenzija s desne strane. Džeko sada na kontu ima sedam pogodaka i prvi je strijelac Serije A. Za usporedbu, prošle je sezone u uvodnih osam kola postigao samo jedan gol, a u cijelom je prvenstvu zabio svega osam pogodaka. Osim toga, sedam golova u prvih osam kola je najbolji Džekin učinak u karijeri u 'ligama petice', a ranije je igrao za Wolfsburg u Njemačkoj i Manchester City u Engleskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/kQ8t

U 59. minuti zaostatak Napolija smanjio je Kalidou Koulibaly, ali do kraja je Salah potvrdio pobjedu Rome koja sada ima bod manje od vodećeg Juventusa, s time da su Torinezi odigrali utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo