DALIĆU, VIDIŠ LI OVO? / Borna Sosa maestralno započeo novu sezonu, Hrvat asistirao, zabio i odveo Stuttgart do uvjerljive pobjede

Image
Foto: Profimedia, AFP

Možda bi uskoro mogao dobiti poziv izbornika

7.8.2021.
19:20
Profimedia, AFP
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Borna Sosa nije mogao bolje započeti novu sezonu. Njegov Stuttgart slavio je u prvom kolu njemačkog Kupa s visokih 6:0 protiv BFC Dynama.

Za ovu priliku kapetan, Sosa je namjestio prvi gol na utakmici te je zabio drugi. Nastavi li ovako izbornik Zlatko Dalić neće imati izbora i morat će mu uručiti poziv. A to će sigurno izazvati burne reakcije javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto? Pa Sosa je u svibnju rekao 'da' Njemačkoj, no zbog Fifinih pravila ipak ne može braniti njihove boje. Nakon toga ispričao se domaćoj javnosti.

Pogriješio

"Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji”, poručio je među ostalim. Dalić je nakon toga otkrio hoće li ga u budućnosti zvati među Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da je sa Sosom ovako završilo. Nadam se da će on svojim igrama i ponašanjem, nadam se, zaslužiti mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Hrvatska nema luksuz da otpisuje takve igrače. Objasnio sam mu situaciju, dečko je prihvatio sve i nadam se da će uskoro biti u dresu hrvatske reprezentacije", kazao je izbornik prije nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo