samo na RTL-u / Borna Barišić i Kristijan Jakić u borbi za najveći trofej u karijeri: Dvoboj hrvatskih reprezentativaca pratite na RTL-u

Image
Foto: PROFIMEDIA

Finale Europa lige pratite u programu RTL2. Uvodna emisija počinje u 20.20, a utakmicu možete gledati od 21 sat.

17.5.2022.
14:01
PROFIMEDIA
VOYO logo

Ponovno Hrvatska ima nekoliko predstavnika u finalima europskih natjecanja. Luka Modrić u svojoj 37. godini predvodit će Real Madrid na putu do još jedne titule Lige prvaka. U finalu Europske lige Hrvatska će imati dva predstavnika koji bi se vrlo lako mogli proslaviti ovom utakmicom. Borna Barišić i Kristijan Jakić dva su hrvatska reprezentativca koja nisu u nekakvom prvom planu medijske popraćenosti, niti se o njima priča samo u superlativima.

Barišić i Jakić dva su velika radnika koja igraju na možda i najzahtjevnijim pozicijama u modernom nogometu. Barišić je uz Sosu najbolji hrvatski lijevi bek. Sam izbornik Zlatko Dalić na press konferenciji održanoj u ponedjeljak rekao je kako ima slatke brige na toj poziciji jer je dijele dva vrhunska i višedimenzionalna igrača. Barišić je transferom u Rangers pokazao zavidnu kvalitetu i izgleda kako se taj, na prvu, hrabar potez pokazao kao dobra odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Gdje će mladi francuz? /

Jurgen Klopp zainteresiran za dovođenje Mbappea: 'Naravno da nam se sviđa, ali...'

Image
Gdje će mladi francuz? /

Jurgen Klopp zainteresiran za dovođenje Mbappea: 'Naravno da nam se sviđa, ali...'

Pravi moderan bek

Još kada je igrao u Osijeku bilo je jasno da se radi o sjajnom igraču koji je definitivno reprezentativni kalibar. Od svoje prve sezone nametnuo se u igri Rangersa i postepeno gradio svoj put do prve postave. Ove sezone ipak ima manju minutažu nego prethodnih godina, no nizozemski stručnjak Giovanni van Bronckhost mu zna dati priliku koju Barišić vrlo dobro iskoristi.

Image
Image

Ove sezone u Europskoj ligi odigrao je 13 utakmica, dok prosječno igra 75 minuta po utakmici. Iako mu statistika u podacima kao što su duge lopte, ubačaji i oduzete lopte nije baš impresivna, njegovo kretanje po terenu nadoknađuje sve ostalo. Sjajno razumije prostor koji mora pokriti, izvrsno se pozicionira i puno se kreće, što je zapravo i ključno raditi kao moderan bek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Budućnost na važnoj poziciji

Kristijan Jakić ulazi u kategoriju budućnosti hrvatskoga nogometa. Nakon sjajnih nekoliko sezona u najjačem Dinamu, u posljednjih nekoliko godina odlučio se za transfer u njemački Eintracht Frankfurt. Jakiću je trebalo vremena da se isprofilira jer igra jako zahtjevnu poziciju zadnjeg veznog, no rastao je iz utakmice u utakmicu i postao prvotimac u momčadi Eintrachta. Jako je napredovao u gotovo svim segmentima igre. I dalje mu za svoju poziciju nedostaje fizičke snage, no sada je prioritetno raditi na tehničkim stvarima.

Image
Image

Trenutno ga to zna dosta koštati prekršaja na sredini terena jer se zbog nedostatka fizičke snage mora koristiti rukama. Izvrstan je u oduzimanju lopte i sjajan mu je tajming starta na protivničkog igrača. Poboljšao je svoje dubinske lopte i lopte u međuprostor. Jakić je veliki radnik i vrlo je brz za svoju poziciju. Ove sezone u Europskoj ligi igra prosječno 83 minute u jedanaest utakmica. Osvaja gotovo šest duela po utakmici, a točnost dodavanja mu je solidnih 80 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Iako niti Barišić niti Jakić nisu javnosti najinteresantniji hrvatski reprezentativci, ova utakmica bit će sjajna prilika da svi vidimo o kakvim se zapravo vrhunskim igračima radi. Dva velika radnika i zahvalna igrača jedan protiv drugoga u borbi za najveći trofej u njihovoj karijeri pratite na programu RTL2 u srijedu s početkom od 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo