BOD NA OTVARANJU SVJETSKOG PRVENSTVA: / 'Mali Dinamo' remizirao s Čileom

Image
Foto: AFP, MARCELO HERNANDEZ

Hrvatska mlada reprezentacija do 17 godina otvorila je nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu remijem protiv domaćina Čilea 1:1: Poveli su mladi Vatreni pogotkom Mora u 7.

18.10.2015.
8:02
AFP, MARCELO HERNANDEZ
VOYO logo

Momčad Darija Bašića prilično je sretno došla do vodstva, nakon skraćenog kornera koji je izveo Brekalo. Trebala je to biti akcija za Lovrena, kojeg su domaći igrači uspjelo blokirati. Lopta je stigla do Mora koji je uz dosta sreče prebacio čileanskog vratara Lopeza.

Igralo se žustro i borbeno

Hrvatska i Čile su pred 20.000 gledatelja odigrali su vrlo borbenu utakmicu uz mnoštvo prekršaja, navlačenja i udaranja, katarski sudac Abdulrahman Al Jassim je imao dosta posla opominjući i razgovarajući s igračima. Podijelio je pet žutih kartona, zaradili su ih Babić i i Moro koji je laktom "potegnuo" suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruku na srce, domaćin je bio bolji suparnik, puno je problema brza i kombinatorna igra zadavala mladim hrvatskim igračima, puno višim i snažnijim od Čileanaca.

Domaćini su izjednačili nakon što je Diaz lijepo proigrao Leivu koji je snažnim udarcem svladao hrvatskog vratara Šempera. Čileanci su posve dominirali u tom dijelu igre, imali čak šest udaraca prema vratima gostiju iz Hrvatske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo će Čileanci žaliti za prigodom iz 56. minute. Vižljasti Allende sjajno je proigrao Diaza koji je loptu poslao pored Šemperovih vratiju...

Hrvatska se branila i obranila, a nakon toga i trgnula. Lovren je sjajno šutirao, ali lopta je išla ravno u vratara Lopeza. Vrijedi spomenuti i pokušaj Mora u 83. minuti. U završnici utakmice pokušao je i Majić, ali je lopta prošla pored desne vratnice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu deset dinamovaca (?!)

U nastavku, nakon što je iz igre izašao Šverko, a ušao Hudećek, na terenu se u momčadi našlo čak 10 Dinamovih igrača, "uljez" je bio tek Erlić koji igra za Sassuolo. Ta zanimljivost nije promaknula komentatnorima Eurosporta.

"Tako nešto događalo se možda u vrijeme SSSR-a, molimo vas neka nam se javi svatko tko zna za još neki ovakav slučaj, da su reprezentaciji na terenu desetorica igrača iz istog kluba", čudili su se na Eurosportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj se više nitko ne čudi...

Senzacionalna pobjeda Koreje protiv Brazila

U drugoj utakmici u skupini, Nigerija je s 2:0 svladala SAD. Pravu seznaciju priredili su mladi nogometaši Južne Koreje koji su s 1:0 iznenadili Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv SAD-a, u utorak, 20. listopada (22 sata po hrvatskom vremenu) u Vini del Mar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati 1. kola:

Skupina A: Nigerija - SAD 2:0, Čile - Hrvatska 1:1 Skupina B: Engleska - Gvineja 1:1, Brazil - Južna Koreja 0:1

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo