OTKRIVAJU SE KARTE / Blatter otkrio zašto je Katar domaćin SP-a: 'Sve je bilo zbog novca, htio sam SAD kao gestu mira'

Image

Ovaj 86-godišnjak je dužnost predsjednika obnašao u razdoblju od 1998. i 2015. godine kada se već znalo unaprijed da će nakon Rusije 2018. godine domaćin ovog natjecanja biti Katar unatoč tome da to nije bilo planirano

8.11.2022.
13:34
VOYO logo

Još je malo do početka Svjetskog prvenstva u Kataru, a sada se u medijima oglasio bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter. Otkrio je kako je Kataru pripalo domaćinstvo i sve detalje oko najčudnijeg SP-a ikad.

Image
FOOTBALL MANAGER /

Najpopularnija nogometna simulacija predviđa uspjeh Vatrenih na SP-u: Ponovila se 1998. godina

Image
FOOTBALL MANAGER /

Najpopularnija nogometna simulacija predviđa uspjeh Vatrenih na SP-u: Ponovila se 1998. godina

Ovaj 86-godišnjak je dužnost predsjednika obnašao u razdoblju od 1998. i 2015. godine kada se već znalo unaprijed da će nakon Rusije 2018. godine domaćin ovog natjecanja biti Katar unatoč tome da to nije bilo planirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika greška

"Izbor Katara bio je velika greška. Već je bilo dogovoreno da Rusija bude domaćin 2018. godine, a da SAD dobije domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine. To je trebala biti gesta mira za te dvije zemlje jer bi dobile priliku da jedna za drugom organiziraju Svjetsko prvenstvo", rekao je Blatter za švicarske medije pa nastavio:

"Nazvao me Michel Platini i rekao da taj naš plan neće biti moguće izvesti. Dobio je poziv od francuskog predsjednika Sarkozyja koji je upravo završio sa sastankom s prvim čovjekom Katara. Sarkozy je tada rekao Platiniju da želi da dodijele Kataru domaćinstvo. Bio sam protiv, ali Platini me tada upitao što bih ja napravio da predsjednik nešto traži od mene. Nemam taj osjećaj jer mi u Švicarskoj nemamo predsjednika. Na kraju su četiri glasa koja je donio Platini presudila da Katar bude domaćin umjesto SAD-a, to je istina", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novci su presudili

Razlog su uglavnom novci, naravno.

"Naravno da je sve bilo zbog novca. Šest mjeseci kasnije Katar je kupio borbene avione od Francusku u vrijednosti od skoro 15 milijardi dolara", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo