BJELICA SLUŽBENO VIŠE NIJE TRENER DINAMA: / Maratonski pregovori završili nakon više od tri sata, Modri objavili kakav je dogovor pao

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon dvije godine Modri će imati novog trenera

16.4.2020.
13:31
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Kao što se posljednjih dana i najavljivalo, hrvatski nogometni prvak Dinamo raskinuo je ugovor s trenerom NenadomBjelicom.

Image
NENAD BJELICA NAKON ŠTO JE POSTAO BIVŠI: /

'Sa Zdravkom Mamićem se uopće nisam uspio ni posvađati'

Image
NENAD BJELICA NAKON ŠTO JE POSTAO BIVŠI: /

'Sa Zdravkom Mamićem se uopće nisam uspio ni posvađati'

"Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama", objavili su iz Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je u četvrtak stigao u Maksimir na pregovore s čelnicima kluba, a dogovor je postignut nakon više od tri sata. Bjelica je imao ugovor još godinu i pol dana, a po sezoni je bio plaćen oko 1,5 milijuna eura.

Fantastični rezultati

Bjelica je preuzeo Dinamo u svibnju 2018. godine i na klupi Modrih ostvario je fantastične rezultate. Osvojio je dva naslov prvaka, a Dinamo je milimetar i do treće titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Prezimio je s Modrima u Europi nakon 49 godina čekanja doguravši do osmine finala Europske lige, dok je ove sezone izborio plasman u Ligu prvaka gdje je Dinamo do zadnjeg kola bio i igri za prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do razlaza s vodstvom kluba došlo je koncem ožujka nakon što igrači i stručni stožer nisu pristali na smanje plaća po uvjetima kluba.

Dinamo je nakon toga uručio otkaz cijelom stožeru trenera Nenada Bjelice. Otkaz su dobili Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

13:31 - Nenad Bjelica više nije trener Dinama potvrdio je kub na službenoj stranici.

"Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama."

13:11 - Tri sata Bjelica i Dinamo pregovaraju pa je jasno da su prilično komplicirani i teški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.25 - Sastanak se odužio jer se očito dvije strane ne mogu usuglasiti. Bjelica bi, inače, po ugovoru do kraja mandata u lipnju 2021. zaradio oko dva milijuna eura, a Dinamo mu je navodno za prijevremeni raskid spreman ponuditi maksimalno 800.000 eura. Bjelica od Dinama navodno traži veću odštetu kako bi mogao isplatiti članove svog stručnog stožera koji su dobili otkaze. Također, nagađa se da Bjelica napismeno želi Dinamov prijedlog i da mu kažu kada je prvi sljedeći trening na kojem će se morati pojaviti.

Ponudili mu smanjenje kao igračima?

11.51 - Više od dva sata traje sastanak na Maksimiru, ali još uvijek nema nikakvih odluka. Navodno mu Dinamo nudi samo smanjenja ugovora kao i igračima, a ako se on s tim ne slaže, može otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:09 - Sportske novosti pišu da Bjelica od Dinama traži veću odštetu kako bi mogao isplatiti članove svog stručnog stožera koji su dobili otkaze, a nemaju pravo na otpremninu. To su Rene Poms i Nino Bule (pomoćni treneri), Martin Mayer i Karlo Reinholz (kondicijski treneri), Silvije Čavlina (trener vratara) i Jasmin Osmanović (analitičar).

10:42 - Kako javljaju 24 sata Bjelica danas planira samo čuti Dinamov prijedlog koji želi i napismeno uz informaciju kada je prvi sljedeći trening na kojemu će se morati pojaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao u pratnji splitskog odvjetnika

10.34 - S Bjelicom je stigao i splitski odvjetnik TomislavKasalo, poznat kao klupski odvjetnik Hajduka i odvjetnik Hrvatske udruge “Nogometni sindikat” te član Fifine komore za rješavanje sporova.

10:28 - Pitanje je hoće li pasti dogovor ili će na kraju dvije strane završiti na sudu. Bjelici ugovor vrijedu do ljeta 2021. pa će mu Modri sigurno morati ponuditi odštetu za prijevremeni raskid ugovora. Prema neslužbenim informacijama plaća mu je 150 tisuća eura mjesečno te bi mu klub u slučaju otkaza trebao isplatiti cijeli iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9:41 - Nenad Bjelica pojavio se nešto prije 10 sati u Maksimiru kako bi se pokušao dogovoriti oko raskida ugovora s klubom kojem je poslije 50 godina donio proljeće u Europi i ostvario najbolji rezultat u Ligi prvaka.

8:01 - Igor Jovićević trebao bi naslijediti NenadaBjelicu na klupi Dinama. Jovićević je dosad vodio drugu momčad Dinama i juniore u Ligi prvaka, a sada dolazi pred najveći izazov u trenerskoj karijeri. Njegov bivši igrač iz Celja GoranCvijanović ima samo riječi hvale i vjeruje da Jovićević ima potencijal za ovaj posao, a OttoBarić ipak iskusno upozorava da bi moglo biti problema sa samostalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo ambiciozan trener. Zna što želi od ekipe. Ima malo drugačije metode treniranja nego što sam navikao. Puno se posvećuje razgovoru s igračima. Vrlo pozitivna osoba i pravi je potencijal za Dinamo i mogao bi napraviti velike rezultate”, kazao je Cvijanović za RTL. Bivši izbornik Barić smatra da Jovanoviću neće biti lako.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

21.10.2019., Zracna luka Franjo Tudjman, Zagreb - Odlazak mlade momcadi i prve momcadi GNK Dinamo Zagreb na utakmicu lige prvaka u Ukrajinu.Igor Jovicevic.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“Teško je biti samostalan kad znaš da je nad tobom netko tko je vodio tu momčad i vodio je uspješno”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovićević je, inače, imao zanimljivu igračku karijeru. Bio je veliki talent Dinama, a zatim je kao 18-godišnjak otišao u Real Madrid za čiju prvu momčad nikada nije zaigrao, ali je zato za B momčad upisao 15 golova u 79 nastupa. Potom se vratio u Zagreb, da bi nakon toga otišao u Yokohamu pa u Guarani. Nakon toga igrao je još i u Metzu, Shenyangu, Karpatima i Zhuhaiju te je na koncu završio karijeru. Odmah nakon igračke karijere krenuo je u trenerske vode, prvo u Celju, a zatim je 2017. godine stigao u Dinamo.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo