NEVJEROJATNE OPTUŽBE / Bizarne izjave francuskog ministra. Okrivio je Karima Benzemu za nerede u finalu Lige prvaka, a objašnjenje je suludo

Image
Foto: Profimedia

Koncem prošle godine francuski je sud proglasio Benzemu krivim za ucjenjivanje snimkom seksa nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije

31.5.2022.
16:50
Profimedia
VOYO logo

"Za kaos na finalu Lige prvaka krivi su isključivo navijači Liverpoola s krivotvorenim ulaznica", rekla je francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera.

Finale između Liverpoola i Real Madrida na pariškom Stade de Franceu počelo je s 35-minutnim zakašnjenjem nakon što je policija pokušala spriječiti ljude koji su pokušavali bez ulaznica ući na francuski nacionalni stadion, dok su se neki vlasnici ulaznica žalili da ih nisu pustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TV snimke pokazuju kako policija rastjeruje ljude ispred stadiona. Deseci pojedinaca nasilno su ušli na stadion, a no mnogo nnjih je ostalo vani, uključujući djecu, a policija je upotrijebila suzavac.

"Veliki broj navijača Liverpoola koji su se pojavili bez valjanih ulaznica odgovorni za početne probleme s kontrolom publike u finalu Lige prvaka. "Dogodilo se, prije svega, ovo masovno okupljanje britanskih navijača kluba iz Liverpoola, bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama", rekla je u ponedjeljak za francuski radio RTL francuska ministrica sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, s njom se očito ne slaže francuski ministar obrazovanja, Luc Ferry. On je, pazite sada, za nerede u finalu Lige prvaka okrivio - Karima Benzemu!

Image
RAZNE TEORIJE /

Kamere zabilježile trenutak istine: Evo što se dogodilo kad su se susreli Mbappe i Benzema

Image
RAZNE TEORIJE /

Kamere zabilježile trenutak istine: Evo što se dogodilo kad su se susreli Mbappe i Benzema

Suludo objašnjenje

"Policija kaže da oni nisu krivi, već UEFA. Dakako, oni će reći suprotno. Nisam stručnjak, ali vidim da je novac uništio nogomet, kao i nogometaši koje stavljamo na pijedestal. Iskreno, to je odvratno", rekao je Perry na francuskoj televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar ga je pitao kakve veze to ima s neredima u finalu Lige prvaka, a on je zatim na gotovo sulud način pokušao objasniti svoju tezu.

"Osudili su Karima Benzemu na godinu dana uvjetno zbog ucjene Mathiasa Valbuene, a sad bi mu dali Zlatnu loptu. Kakvu tu poruku šalje njegovim obožavateljima, da pravda ne postoji", pitao se ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, koncem prošle godine francuski je sud proglasio Benzemu krivim za ucjenjivanje snimkom seksa nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene. Benzema je dobio godinu dana uvjetno i platio je kaznu od 75 tisuća eura.

Benzema je s još četiri osobe od Valbuene tražio od 50 do 100 tisića eura kako sporna snimka ne bi izašla, a cijeli je slučaj završio u medijima još 2015. godine. Izbornik Didier Deschamps obojicu je izbacio iz reprezentacije. Valbuena se više nije vraćao, ali je zato Benzemu amnestirao početkom prošle godine i danas je član reprezentacije Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo