BIZARAN, ALI NA KRAJU IPAK KORISTAN, RITUAL: / Zvijezdu Premiershipa prije svake utakmice mažu baby uljem. Evo i zašto

Image
Foto: Profimedia

Iako se na prvu ovaj ritual čini sasvim bizarnim, na kraju on zapravo ima itekakvog smisla

28.7.2020.
8:15
Profimedia
VOYO logo

Zanimljiv i svakako jedan od najneobičnijih rituala ima španjolski nogometaš malijskog porijekla, Adama Traore. Naime, prije svake utakmice njegova Wolverhamptona, Adami Traoreu klupsko osoblje maže ruke uljem za bebe.

Iako se na prvu ovaj ritual čini sasvim bizarnim, na kraju on zapravo ima itekakvog smisla. Naime, Traore je poznat po iznimnoj tjelesnoj snazi i jedan je od najbržih igrača na svijetu. Većini protivnika on je neuhvatljiv i onda se moraju služiti svakakvim metodama kako bi ga uhvatili, a jedna od tih je i hvatanje za ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To povlačenje za ruke Traorea je stajalo teške ozljede ramena i sada fizioterapeuti više ne žele riskirati i mažu mu ruke uljem kako ga protivnici ne bi mogli čvršće zgrabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logično objašnjenje

"To radimo da zaštitimo Adamu. On je toliko brz da ga braniči vuku za ruke kako ih ne bi prošao. To mu je uzrokovalo iščašenje ramena za vrijeme utakmice. Mazanje ruku dječjim uljem otežat će protivnicima da ga uhvate za ruku i tako ćemo spriječiti daljnje oštećenje ramena", rekli su iz Wolvesa za The Sun.

Prvi put je tu vrstu ozljede doživio lani na utakmici s Tottenhamom, a nakon toga ju je čak četiri puta obnavljao. Dogodila bi se uvijek kada bi pobjegao protivniku, a ovaj ga je iz očaja počeo u trku naglo hvatati za ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo