REZULTATSKA KRIZA / Bivši trener Dinama pet utakmica bez pobjede, ali klub i dalje vjeruje u njega: 'Da toga nema...'

Image
Foto: Profimedia

Maribor, kojeg vodi bivši trener Dinama Damir Krznar, u velikoj je rezultatskoj krizi

27.9.2023.
8:54
Profimedia
VOYO logo

Maribor, kojeg vodi bivši trener Dinama Damir Krznar, u velikoj je rezultatskoj krizi. Ne znaju za pobjedu već pet utakmica za redom iz kojih su osvojili samo dva boda te su peti na ljestvici slovenske Prve lige s 11 osvojenih bodova iz ukupno osam utakmica.

Image
U IDUĆA 24 SATA /

Tudor se ipak ne vraća u Francusku? Marseille preuzima temperamentna talijanska legenda s kojom nema šale

Image
U IDUĆA 24 SATA /

Tudor se ipak ne vraća u Francusku? Marseille preuzima temperamentna talijanska legenda s kojom nema šale

Klubovi koji u Hrvatskoj imaju iste ambicije kao što ih Maribor ima u Sloveniji, a to je borba za Europu, već bi vjerojatno tražili novog trenera da se nađu u krizi u kakvoj je Maribor, ali sportski direktor Maribora Marko Šuler smatra da to nije rješenje, barem za sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokaže li analiza da je to slučaj, onda da, ali mislim da nije tako. Kad ste na stadionu koliko i ja, cijeli dan, i kad vidite što se radi na treningu, koliko se ulaže, bilo bi pogrešno mijenjati trenera", izjavio je Šuler.

Maribor, koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu s 11 bodova zaostatka za prvakom Olimpijom, sada zaostaje devet bodova za vodećim Celjem. Šuler smatra da to još uvijek nije nenadoknadiv zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispred nas je velik izazov kako da ono što momci rade na treninzima pretočimo u utakmicu. Publika i mediji vide tih sat i pol nogometa na stadionu, a kroz cijeli tjedan može se primijetiti zalaganje i entuzijazam igrača i trenera, ulaganja energije. Da toga nema, odluka bi bila vrlo laka".

'Osobno preferiram zviždanje umjesto kazališta'

Zašto onda to ne pokazuju i na utakmicama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sigurno povezano sa samopouzdanjem koje nije na pravoj razini. Po prvi put sam primijetio strah, a igrači su, osobito mlađi, pod utjecajem mišljenja publike koje nije uvijek realno jer gledatelji ne vide sliku koju ja vidim" tvrdi Šuler.

Iako je očito da Krznar ima veliku podršku svog sportskog direktora, morao bih uskoro prodrmati momčad želi li zadržati posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni od igrača ni od trenera nisam dobio informaciju da je bilo tko odustao. Sve dok je tako, ispravno je ustrajati. Bit će teško. Osobno preferiram zviždanje umjesto kazališta. Ovo je Maribor, Maribor je zahtjevan kad je teško, a moj i trenerov zadatak je da momcima objasnim da se te stvari mogu preokrenuti samo u jednom pravcu, a to je da ono što radimo na treningu pokažemo i u utakmici", zaključio je Šuler.

Sljedeću utakmicu Maribor u četvrtak igra kod kuće s osmoplasiranim Radomljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo