BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE ZA NET.HR: / 'Ovo što je Jedvaj napravio je užasno, a Dalić bi morao bolje razmisliti o lijevom beku'

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Nazvali smo bivšeg izbornika Hrvatske i Austrije Ottu Barića da nam prokomentira utakmicu Brazila i Hrvatske

3.6.2018.
19:24
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Prvi dio priprema za nadolazeći SP nogometaši Hrvatske zaokružili su u nedjelju utakmicom protiv jakog Brazila od kojeg su izgubili 0-2. Na legendarnom Anfieldu u Liverpoolu strijelci za Brazil bili su Neymar (69) i Firmino (90+3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA DOMINIRALA DO ULASKA NEYMARA PA – IZGUBILA: Brazilski čarobnjak na impresivan se način vratio na teren

Hrvatska je krenula u sustavu 4-2-3-1, s tim da je Domagoj Vida umjesto stopera igrao na poziciji lijevog braniča. Iako je u prvom poluvremenu susreta bilo malo konkretnih akcija, Hrvatska je ostavila nešto bolji dojam od Brazila...

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

POGLEDAJTE SPEKTAKL KROZ FOTOGRAFIJE: Zaljubite se u hrvatske dresove i doživite atmosferu s Anfielda

Image

POGLEDAJTE SPEKTAKL KROZ FOTOGRAFIJE: Zaljubite se u hrvatske dresove i doživite atmosferu s Anfielda

Neymar napravio dar-mar

Međutim, ulaskom Neymara u drugom poluvremenu, koji je tako zaigrao nakon skoro tri i pol mjeseca pauze zbog operacije metatarzalne kosti, Selecao je proigrao i na kraju je voda krenula na mlin Brazilcima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazvali smo bivšeg izbornika Hrvatske i Austrije Ottu Barića da nam prokomentira utakmicu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE KAKO NAM JE NEYMAR PRESUDIO: Digao se s klupe i 23 minute i 33 sekunde kasnije sve je bilo gotovo

"U prvom poluvremenu su naši igrali dobro, da su malo igrali bezobraznije i čvršće, mogli su pobijediti Brazil. U prvom poluvremenu smo mogli dati gol, dva. Drugo poluvrijeme je bilo dosta slabije. Pazite, kad uđe pet, šest igrača, to znam iz vlastitog iskustva, tu nema više prave igre. Onda neki igrači naprave začuđujuće greške. Ova greška Tina Jedvaja u zadnjoj minuti, prilikom gola Firmina, to je užasna greška. Pa ne znam što je mislio, ako je metar iza njega igrač, da on dozvoli da primi loptu i da na koncu ga prebaci. Jednom rječju - igrali smo dobro, ali mislim da moramo više igrati za gol. Bez obzira što su sve napravili da ih izblokiramo. Mislim da su sve napravili u tom segmentu, ali moralo se napraviti više da se zabije gol", kazao nam je Otto Barić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rebić je bio dobar, ali ne bih se složio da je bio sjajan. Da li je dao gol? Nije'

"U prvom dijelu vrlo dobro smo poziciono igrali, napadali smo, dosta smo daleko napadali, tako da su Brazilci imali problema u obrani. Oni nisu ništa u tom periodu igre bili bolji. U drugom poluvremenu smo pali, sami smo si krivi za brazilsku pobjedu. Rebić je bio dobar, ali ne bih se složio da je bio sjajan. Da li je dao gol? Nije... Neymar? To su posebni igrači. Meni je žao što imamo takvog igrača, ali koji već mjesecima ne igra, ne zabija na svojoj razini... Govorim o Perišiću. Da je to Perišić od prije godinu dana, mi bi danas pobijedili. Kriza u kojoj se on nalazi nije mala, nego velika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je napravio i jedan eksperiment. Vidu je stavio lijevo na Strinićevo mjesto, Lovrena na mjesto Vide uz Ćorluku. To je bio test za Argentinu, koji je izbornik najavio na subotnjoj presici...

'Vida ništa ne pridodaje prema naprijed'

"To je sve lijepo i dobro defanzivno odrađeno, ali morate znati da Vida ništa ne pridodaje prema naprijed. Prema tome, tu se može i mora nekako drugačije postaviti. No, ja nisam izbornik, imaju Dalića kojem želim puno sreće. No, o lijevom beku treba se dobro razmisliti. Za mene nije baš pametno da imamo tamo dva lijeva beka, kad smo ih već izabrali, oni moraju igrati. Mi ih ne vidimo. To je loše".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li, stoga, Hrvatska nešto napraviti na SP-u?

"Ma može, ali bit će teško ući u drugi krug. Iako, ja vjerujem i smatram da će naši nogometaši prekinuti taj 20-godišnji post na Mundijalima i plasirati se u drugu fazu natjecanja", zaključio je Otto Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatreni" se odmah nakon utakmice protiv Brazila vraćaju u Hrvatsku, te će do srijede trenirati na Rujevici. U ponedjeljak bi izbornik Dalić trebao objaviti konačan popis igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvo i pitanje je koji će od obrambenih igrača otpasti sa popisa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo