BIVŠI IZBORNIK ANALIZIRAO POTOP VATRENIH: / Detektirao razloge teškog poraza i otkrio što sad Gračan mora napraviti

Image
Foto: Profimedia

Očekivanja su bila velika, no sve je završilo najtežim porazom u povijesti mlade reprezentacije na velikim natjecanjima

18.6.2019.
20:55
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija otvorila je europsko U-21 prvenstvu u Italiji i San Marinu teškim porazom od Rumunjske sa 1-4 i tako bitno umanjila izglede za plasman u polufinale EP-a, a time i na olimpijske igre u Tokiju 2020.

Image
KATASTROFA HRVATSKE NA OTVARANJU EURA: /

Rumunji utrpali četiri komada mladim Vatrenima, Gračan ostao bez ključnog igrača

Image
KATASTROFA HRVATSKE NA OTVARANJU EURA: /

Rumunji utrpali četiri komada mladim Vatrenima, Gračan ostao bez ključnog igrača

Bivši izbornik U-17 reprezentacija DarioBašić bio je dosta kritičan poslije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta. Baš šteta. Nekako smo prognozirali pozitivan rezultat. Ovo je bila vrlo važna utakmica. Loše smo odigrali. Puno je bilo pogrešaka. Nije bilo vidljivo što želimo u fazi obrane i u fazi napada. Nismo uspjeli povezati linije, stvorili neku šansu i doći s tri-četiri igrača u 16-erac. Bili smo anemični u napadu, a u obrani je bilo puno grešaka“, rekao je za HRT.

Pokazali premalo

"Nismo imali kontinuitet, na trenutke se nešto pojavljivalo, ali premalo. Da bi nešto napravio moraš imati minimalno barem 70 minuta stabilnosti Nismo imali stabilnost, da smo cijelu utakmicu mi diktirali ritam i tempo. Zaslužena pobjeda Rumunja“, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska u drugom poluvremenu nije uputila niti jedan udarac prema vratima.

Minimalne šanse

"Premalo raspoloženih igrača smo imali i radili smo previše grešaka. Teško je očekivati plasman dalje. Postoje minimalne šanse. Treba poraditi na psihološkom planu i napraviti pozitivan rezultat. Kako podići posljednju liniju? Nadam se i znam da su dečki dovoljno samokritični. Kroz razgovor i analizu će se kazati gdje nije bilo dobro. Ima igrača koji mogu zamijeniti određene pozicije i to očekujem u drugoj utakmici“, rekao je Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Prekidi? Nismo bili kvalitetni u prekidima. Prema naprijed smo djelovali dosta usamljeni. Nedostajao nam je ofenzivni dio“, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi Francuska

Sljedeći suparnik je još teži – Francuska.

"Prvo i osnovno mogu biti promjene u momčadi, ali minimalne. Teško je rezati sve. Ne možemo na osnovu jedne utakmice reći da su Vlašić, Moro, Ivanušec, Šunjić zaboravili igrati nogomet. Treba ih psihološki podići i taktički dobro pripremiti protiv zahtjevnog protivnika. Uz minimalne promjene“, završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo