BIVŠI IGRAČ PORTSMOUTHA: / 'Na Fratton Parku sam igrao uz bok genijalca, taj Hrvat je bio s drugog planeta'

Image
Foto: PIXSELL

'Bio je daleko od najboljih izdanja i bez obzira na to vrhunska klasa'

6.12.2018.
10:55
PIXSELL
VOYO logo

Daleko je engleski nogometni klub Portsmouth od svojih dana najveće slave, ali na dobrom putu da status trećeligaša na kraju sezone zamijene drugoligaškim. Trenutačno je momčad s Fratton Parka vodeća u League One, a u klubu se nadaju da će uspješni dani ponovno pokucati na njihova vrata.

Posljednja sezona koju je Portsmouth odigrao u elitnom razredu engleskog nogometa bila je ona 2009/10, a posljednji značajniji trofej na kojeg su stavili ruke onaj za osvojeni FA kup 2008. Utakmica je to koju je pod vodstvom Harryja Redknappa u punoj minutaži odigrao i Niko Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kakav nogometaš!'

Provedenih dana u tom klubu sjetio se u razgovoru za Herald Scotland nekadašnji krilni nogometaš tog kluba Kevin Harper, a pritom je istaknuo jednog igrača s kojim je dijelio svlačionicu u sezoni 2001/02. Novi trener škotskog niželigaša Albion Roversa kazao je:

"Igrao sam s nekim ozbiljnim nogometašima, vrhunskim klasama kao što su Teddy Sheringham, Paul Merson i Robert Prosinečki. Imao sam sreće igrati uz bok genijalca, Prosinečki je bio razina iznad. Kakav nogometaš! Imao je 32 godine kad smo igrali zajedno, bio je daleko od svojih najboljih izdanja. Bez obzira na to, taj je čovjek bio s druge planete:"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne deri se, vidim te'

Prisjetio je jedne situacije koju prenosi portsmouth.co.uk:

"Trčim ja po krilu i vičem 'Robi, Robi' budući da sam bio sam, a on je imao loptu u posjedu. Na poluvremenu mi je rekao: 'Kevine, ne deri se, vidim te'. Sve je vidio na terenu, potpuno nevjerojatno. Bio je još uvijek na kutiji cigareta dnevno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo