pozitivna ludost / Bivši dinamovac Carrasco u lovu na 'ludi' svjetski rekord: igrat će utakmicu duže od 105 sati

Image

Carrasco i Toselli će zajedno sa 3,000 igrača pokušati oboriti dosadašnji rekord od 105 sati neprekidnog igranja

18.5.2016.
12:43
VOYO logo

Bivše neuspješno pojačanje zagrebačkog Dinama Čileanac Bryan Carrasco (24) i njegov sunarodnjak Christopher Toselli (27) predvode skupinu nogometaša koja će pokušati postaviti 'ludi' svjetski rekord - igrati utakmicu duže od 105 sati.

Carrasco i Toselli će zajedno sa 3,000 igrača pokušati oboriti dosadašnji rekord od 105 sati neprekidnog igranja jedne utakmice koju je u srpnju prošle godine odigrala skupina škotskih amatera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispred nas je predivan izazov. Ovo je ludost, ali pozitivna ludost," kazao je Carrasco, koji je u rujnu 2012. stigao u Dinamo na posudbu iz Audax Italiana. Stigao je kao pojačanje, međutim ubrzo se pokazao kao jedno od Dinamovih najvećih južnoameričkih promašaja. Carraso je tada najavljivao kako će iz Maksimira preseliti u Barcelonu, Real Madrid, Chelsea... Međutim, nakon svega par mjeseci Dinamo ga je prekrižio i Carrasco se vratio u Audax u kojem i danas igra. Zagreb je tako bio njegova jedina europska avantura.

"Svi smo nevjerojatno motivirani. Igrat ćemo pet dana i siguran sam kako će utakmica trajati barem 120 sati. Bit će to veliko iskustvo za sve nas", dodao je Toselli, vratar Universidad Catolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica će se igrati na Bicentenary stadionu u Santiagu, a svaki igrač će na terenu provesti najmanje jedan sat. 

Najdužu nogometnu utakmicu na svijetu odigrala je skupina škotskih amatera u srpnju prošle godine. Utakmica je igrana na Ainslie Parku u Edinburghu u spomen na preminulog 17-godišnjeg nogometaša Falkirka Craiga Gowansa. Utakmica je trajala 105 sati, a prikupljeno je više od 100.000 eura za uređenje dječjeg odjela jedne bolnice u Edinburghu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo