'on ima sve' / Bivši Barcelonin trener otkrio kako se odlučio za Rakitića: Birao je između njega i sadašnjeg realovca

Image
Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL

Rakitić je prije pet godina stigao u Barcelonu i postao jedan od najvažnijih igrača

11.3.2019.
17:10
S.Lau/DPA/PIXSELL
VOYO logo

"Jednog igrača posebno moram odmoriti", govorio je Ernesto Valverde uoči subotnjeg ogleda Barcelone i Rayo Vallecana.

Budući da su i Lionel Messi, Luis Suarez, Gerard Pique, Jordi Alba i Sergio Busquets, odnosno gotovo svi prvotimci, bili na terenu od prve minute, prilično je jasno kako je Barcelonin trener tu mislio na Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac nezamjenjiv je član prve postave katalonskog kluba tko god bio trener, a podatak da je od 2014. godine od dolaska iz Seville skupio već 254 utakmice najbolje govori o tome.

Kada je Rakitić dolazio iz Andaluzije, Katalonce je vodio Luis Enrique koji je inzistirao na njegovom dolasku premda je morao odlučiti između našeg majstora i Tonija Kroosa koji je završio u Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rakitića sam poznavao bolje od Kroosa. Sjećam se jedne utakmice sa Celtom, fantastični Sevillin igrač pokrivao je našeg igrača u Celti i to je radio s takvom disciplinom. Također je dobro izlazio prema naprijed, znao je dodati, bio je sposoban dati posljednji pas, uklapao se u strategiju... On ima sve", rekao je Enrique za Radio Catalunyu.

"Obojica su svjetske klase i naravno da sam ih obojicu želio u momčadi, ali morao sam jednog odabrati. Dileme nije bilo. Odlučio sam se za Ivana. To je tako pametan, raznolik i taktički discipliniran igrač. Stvara šanse, ima sjajna rješenja. Ma, sve oko njega je savršeno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je Jose Mourinho hvalio od jučer 31-godišnjeg Rakitića rekavši kako je jedan od najpodcijenjenih nogometaša na svijetu. A Barceloni se višestruko isplatio svaki od 18 milijuna eura uloženih u njegov dolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo