Bivšeg Jelavićevog suigrača 'uništila' FIFA: 'Spreman sam otići na Sjeverni pol'

Odluka Svjetske nogometne federacije (FIFA) dovela je na rub nogometnu karijeru bivšeg suigrača hrvatskog napadača Nikice Jelavića.

3.2.2015.
16:36
VOYO logo

Ben Arfa je u rujnu prošle godine stigao iz Newcastlea na posudbu u Jelavićev Hull City, ali ta je posudba naprasno završila već u prosincu. U siječnju ove godine izlazna su mu vrata pokazali i u Newcastleu, nakon čega je ubrzo dogovorio suradnju s Nicom.

Ali za Nicu nije zaigrao zato što mu je FIFA zabranila igranje. Bilo bi to kršenje njihovog pravilnika. Naime, igrač u jednoj sezoni ima pravo nastupa samo za dva kluba, iako može biti registriran za tri različita kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Nice su se žalili na ovakvu odluku FIFA-e, ali bezuspješno, a Ben Arfa nema previše opcija. U teoriji bi do kraja ove sezone mogao zaigrati za Newcastle ili Hull City koji ga ne žele ili pauzirati do kraja sezone. U svakom slučaju, njegova avantura u Nici, za koju ne smije igrati je završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas sam završio s Nicom, ali možda ne zauvijek. Želim zahvaliti svima ovdje. Žao mi je zbog toga, ali ponekad morate prihvatiti takve stvari i krenuti dalje", objasnio je Ben Arfa, čije riječi prenose svjetski mediji.

Njegov odvjetnik ranije je natuknuo da čak razmišlja o završetku karijere, što je ipak demantirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam otići na Sjeverni pol kako bih ponovno igrao nogomet. Moram razmisliti. Samo sam razočaran i tužan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo