BIT ĆE SVJETSKO ČUDO AKO BILIĆ ZADRŽI POSAO: / Već se vode razgovori o novom treneru, na popisu četiri imena

Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

Pritisak na hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića, a posao u West Hamu sve nestabilniji. Telegraph piše da su klupski šefovi počeli ozbiljno razmatrati druge opcije za poziciju trenera.

22.11.2016.
8:43
AFP, IAN KINGTON
VOYO logo

Bilićeva momčad je nakon 12 kola Premier lige tek na 17. mjestu, a iza sebe ima već sedam poraza. Posljednji je bio posebno bolan budući da je West Ham vodio protiv Tottenhama sve do 89. minute, da bi na koncu izgubio s 2-3. A da stvar bude gora, Čekićarima u sljedeća tri kola slijede dvoboji protiv Manchester Uniteda, Arsenala i Liverpoola.

Image
BILIĆ NIJE ZNAO ŠTO GA JE SNAŠLO: /

'Jako smo razočarani, ovo je teško prihvatiti'

Image
BILIĆ NIJE ZNAO ŠTO GA JE SNAŠLO: /

'Jako smo razočarani, ovo je teško prihvatiti'

Promašio s pojačanjima

Klupski suvlasnici David Sullivan i David Gold, te dopredsjednica Karren Brady u strahu su da bi se stvari mogle potpuno zakomplicirati i na već su sastavili popis mogućih Bilićevih nasljednika na kojem su Eddie Howe, Roberto Mancini, Rudi Garcia i Rafael Benitez. Sullivan i Gold nisu skloni smjenama trenera i Biliću su već dali vremena nakon očajnog ulaska u sezonu, ali ne mogu riskirati ispadanje iz lige samo godinu dana nakon selidbe na Olimpijski stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu samo slabi rezultati uteg koji vuče bivšeg hrvatskog izbornika prema izlaznim vratima, već i loše odrađen posao u prijelaznom roku. Simone Zaza, Arthur Masuaku i Gökhan Töre su se pokazali potpunim promašajima, baš kao i Havard Nordtveit kojeg je Bilić uveo protiv Tottenhama u 85. minuti da bi ovaj ubrzo nakon toga skrivio jedanaesterac koji je Spursima donio pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mancini glavni favorit

Raskid ugovora s Bilićem, piše Telegraph, ne bi bio preskup za West Ham, a već su krenuli i razgovori o potencijalnom novom treneru. Howe (38) radi odličan posao u Bournemouthu, ali neće ga biti lako nagovoriti da napusti klub i upusti se u borbu za ostanak, posebno kad se uzme u obzir da se spominje i kao mogući Wengerov nasljednik u Arsenalu. Ni Benitez se vjerojatno ne bi olako odrekao klupe Newcastlea s kojim sigurno grabi prema Premier ligi, a i Garcia je tek nedavno potpisao ugovor s Marseilleom. Međutim, Mancini je slobodan i otvoren za povratak u Premier ligu u kojoj je bio prvak s Manchester Cityjem, tako da se on nameće kao glavni favorit.

Tko god bude trener, u siječnju će dobiti novac za pojačanja. Klub je u pregovorima s Chelseajem oko više igrača (Begović, Ivanović, Loftus-Cheek i Solanke), a razmatra i mogućnost dovođenja Liverpoolova napadača Daniela Sturridgea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo