BOMBASTIČAN POSAO / Bit će mu to životni transfer i Dinamo će trljati ruke. Pep Guardiola kreće po bivšu zvijezdu Modrih

Image

Schira tvrdi da će novac dobiven od transfera Torresa, Pep Guardiola uložiti u bivšeg dinamovca

3.12.2021.
9:37
VOYO logo

Premda se do sada uglavnom govorilo o vjerojatnom povratku Danija Olma u Barcelonu, čini se da bi nekadašnja Dinamova zvijezda mogla završiti na sasvim drugoj i izazovnijoj destinaciji.

Naime, ako je vjerovati uglednom talijanskom novinaru i ekspertu za transfere, Nicolu Schiri, Olmo bi uskoro mogao preseliti u Englesku, odnosno, u Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pep Guardiola voli španjolsku zvijezdu Leipziga", piše Schira i podsjeća da Olmo ima ugovor s RB Leipzigom do ljeta 2024. godine. Plan je ovakav. City navodno planira prodati svog Ferrana Torresa upravo Barceloni i ovaj je, kako tvrde španjolski i engleski mediji, već postigao dogovor s Kataloncima te se samo čeka dogovor klubova oko odštete.

Schira tvrdi da će novac dobiven od transfera Torresa, Pep Guardiola uložiti u Danija Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Trljat će se ruke na Maksimiru

Njemački klub za Španjolca traži nemalih 75 milijuna eura odštete, a dio tog novca otići će i prema Zagrebu. Podsjetimo, Dinamo je Olma prodao Leipzigu za 22 milijuna eura, ali je dogovoren i čitav niz bonusa, a onaj najvažniji sada jest taj da bi Dinamu pripalo 20 posto od razlike između Olmova transfera iz Dinama u Leipzig i Leipziga u City.

Dakle, ako će transfer biti 75 milijuna eura, cijena od koje bi se oduzimao taj postotak bila bi 53 milijuna eura. A 20 posto od 53 milijuna eura iznosi negdje oko deset i pol milijuna eura, što znači da će se trljati ruke na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Olma tiče, on ove godine više neće igrati. Obnovio je ozljedu lijevog bedra i ove sezone je u dosta lošoj formi, bez golova i asistencija, ali to i ne čudi previše jer prošlu sezonu odradio je bez pauze. Igrao je Bundesligu, Ligu prvaka, Euro i na kraju Olimpijske igre, te je odmah nastavio s novom sezonom. Prošle je sezone ostvario sedam golova i 12 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo