BILIĆEV POGODAK ILI PROMAŠAJ? / Mnogi kažu da se Chicharito nije snašao u West Hamu, ali postoji i druga strana priče

Image
Foto: AFP
20.10.2017.
14:06
AFP
VOYO logo

Poznat pod nadimkom Chicharito, 29-godišnjak koji je pogađao za Manchester United, Real Madrid, a još u prošloj sezoni i za Bayer, a koji je i najbolji strijelac u povijesti meksičke nogometne reprezentacije, okarakteriziran je kao veliko pojačanje momčadi i rješenje za napadačke probleme momčadi koju s klupe vodi Slaven Bilić.

Niti tri mjeseca kasnije, situacija je sljedeća – Chicharito dijele prvo mjesto klupskih strijelaca s tri postignuta gola koliko na kontu ima i Diafra Sakho. Samo, senegalski napadač odigrao je ukupno 248 minuta, meksički 699 uz utakmicu više (10-9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sky Sports podsjeća da je kroz West Ham u posljednjih sedam godina prošlo 30 napadača i da su se navijači kluba radovali dolasku zvučnog imena, koje je u dvije sezone za Bayer utrpalo 39 golova u 76 odigranih utakmica i koji i dalje ima reputaciju jakog napadača zbog preciznosti iz Unitedova dresa. I krenuo je Chicharito dobro u West Hamovom dresu, u drugoj je utakmici za klub postigao dva gola u mrežu Southamptona, ali u sljedećih osam samo jedan, Tottenhamu. Obje te utakmice West Ham je izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hernandez je već postigao više golova od dvadesetorice od ukupno 30 napadača koji su u klub stigli prije njega, no ta statistika više govori o transfernoj politici kluba nego o njegovoj formi', poentira izvor, pronalazeći i 'opravdanje' za njegov takav učinak. Nije on zaboravio zabijati, jednostavno nema pomoć kakvu je imao u renomiranijim klubovima, odnosno igrače koji bi za njega odradili dio posla i gurali ga u prilike. Huddersfield, Brighton i Bournemouth jedini su klubovi u Premier ligi koji stvaraju manje izglednih šansi od West Hama. Također, samo Swansea ima manje dodira loptom u suparničkom šesnaestercu od Bilićeve momčadi (95-101)...

Što se samog Chicharita tiče on od 2010. nije pucao manje prema suparnicima, a tu se vraćamo na onaj dio o upotrebljivim loptama kojih najbolji strijelac u povijesti meksičke izabrane vrste, zaključuje se iz teksta, nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo