BILIĆA PITALI JE LI MU OVO NAJVEĆI USPJEH U TRENERSKOJ KARIJERI: / 'Vodio sam svoju Hrvatsku šest godina...'

Image
Foto: Profimedia

WBA se vraća u Premier ligu nakon dvije sezone u Champinshipu

23.7.2020.
12:37
Profimedia
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije SlavenBilić nije skrivao oduševljenje nakon što je West Bromwich Albion u drami zadnjeg kola Championshipa izborio povratak u elitni razred engleskog nogometa. Bilićevoj momčadi je u posljednjem kolu za to dovoljan bio domaći remi 2-2 protiv Queens Park Rangersa, jer je trećeplasirani Brentford na svom terenu poražen s 1-2 od Barnsleyja, koji je unatoč pobjedi ispao u treću ligu.

Image
BILIĆEVI FANOVI NA OVO ĆE SE NAJEŽITI: /

Pojavila se najbolja snimka ludog slavlja navijača WBA, Hrvat će ovo pamtiti cijeli život

Image
BILIĆEVI FANOVI NA OVO ĆE SE NAJEŽITI: /

Pojavila se najbolja snimka ludog slavlja navijača WBA, Hrvat će ovo pamtiti cijeli život

Nakon susreta Bilić je ovaj uspjeh usporedio s vremenom dok je vodio Vatrene, s kojima je nastupio na dva Europska prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naporna sezona

“Je li mi ovo najveći uspjeh u trenerskoj karijeri? Svakako je na samom vrhu. Ne znate koliko je ova sezona bila naporna. Ne možete zamisliti koliko sam ponosan i sretan. Vodio sam svoju Hrvatsku šest godina i rekao sam da bez obzira koji klub vodio ništa se ne može uspoređivati s vođenjem nacionalne momčadi svoje domovine. Ne kažem da je ovo isto, ali osjećam isti ponos kao što sam ga osjećao dok sam bio izbornik Hrvatske”, kazao je Bilić nakon utakmice.

Queens Park Rangers je na Hawthornesu poveo pogotkom Manninga u 34. minuti. Diangana je u 44. minuti izjednačio, a u 50. minuti je West Bromwich Albion preokretom došao do vodstva za koje je strijelac bio Robinson. Mogli su domaći igrači doći do uvjerljivije prednosti, ali nisu imali preciznosti u nekoliko izglednih situacija, za što je kazna stigla u 61. minuti, kad je na 2-2 izjednačio Eze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Ispunjen cilj

"Zaslužili smo pobjedu, igrali smo jako dobro. No konačni cilj je ispunjen," dodao je hrvatski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Brentford je na svom terenu poražen sa 1-2 od Barnsleyja.

U 85. minuti su mi rekli da je 1-1. Nismo se mogli osloniti na to. Morali smo pokušati zabiti treći gol i izboriti pobjedu. Kad su mi rekli da je 2-1, nisam vjerovao da se Brentford može vratiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WBA se vraća u Premier ligu nakon dvije sezone u Champinshipu, a Bilićevoj momčadi će to biti 82. sezona u najvišem razredu engleskog nogometa. West Brom je izgubio samo sedam utakmica u ovoj sezoni i završio kao momčad s najmanje poraza te zasluženo izborio promociju u elitue ngleskog klupskog nogometa.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo