BILIĆ OTVORIO DUŠU I PROGOVORIO O DRAMI KOJA GA JE RAZDIRALA MJESECIMA: / 'Bio sam povrijeđen i pretvarao se da je sve OK'

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Hrvatski trener na klupi engleskog West Hama Slaven Bilić progovorio je o tjednima i mjesecima u kojima je klub nizao slabe rezultate i nalazio se blizu zone ispadanja iz lige.

4.3.2017.
11:52
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Već dugo nismo vidjeli Slavena Bilića tako iskrenog. Nane je engleskim novinarima na presici uoči susreta 27. kola Premier lige protiv prvoplasirane momčadi prvenstva Chelsea na Olimpijskom stadionu, koji se igra u ponedjeljak od 21 sat, otvorio dušu i progovorio o teškim danima na klupi čekićara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je katastrofalno otvorio sezonu i tako se našao na udaru kritika javnosti, medija i navijača, Bilić je ipak zaigrao bolje i s West Hamom sad drži devetu poziciju na prvenstvenoj ljestvici.

Cilj uprave je sezonu završiti među osam najboljih

"Upravo je to Bilićeva zasluga, nakon one noćne more u prvoj polovici sezone", piše britanski tabloid Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj uprave West Hama je sezonu završiti među osam najboljih. Ako to uspije, uprava će Biliću ponuditi novi ugovor. No, kad izvrti čitav dosadašnji tijek sezone, Biliću odmah navru emocije. Nije mu bilo lako, bio je na rubu otkaza, momčad nije dobro igrala, između ostalog i zbog brojnih ozljeda, a nakon toga, u ovoj godini, klub je napustio i njegov dojučerašnji miljenik Dimitri Payet koji se pobunio i na kraju prešao u Marseille.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nije posao kojeg možeš ostaviti nakon radnog vremena'

"Doma se pretvaraš da je sve OK jer ne želiš da ti se to odrazi na obitelj. Ali, iznutra patiš. Ovo nije posao kojeg možeš ostaviti nakon radnog vremena i mirno otići kući. Naravno da nisam uživao u porazima, ali nekad moraš nešto žrtvovati da bi kasnije dobio nešto drugo, nešto bolje, veće", izjavio je Bilić engleskim medijima.

Čekićari su se prošle sezone borili za Ligu prvaka, za prva četiri mjesta u prvenstvu. Bilić je bio apsolutni trenerski hit i vjerojatno bi dobio nagradu za najboljeg trenera lige da Leicester nije osvojio povijesni naslov, nego neki bolji klub. Tako je nagradu za najboljeg trenera lige ponio Claudio Ranieri, menadžer koji je nedavno šokantno otpušten iz spomenutog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

No ove sezone, sve ono dobro što ih je pratilo u prošloj kad su redom skidali skalpove najboljim momčadima lige, došlo je na naplatu. Vratilo im se poput bumeranga. No, Bilić se trenutno sad nalazi u mirnijim vodama.

'Možeš tvrditi 'nije me briga', ali to pogađa tvoje raspoloženje'

"Iskustvo je neprocjenjivo, što te ne ubije, to te ojača. Za mene, za igrače, za cijeli klub i za sve nas, to je veliko iskustvo", kazao je Bilić i osvrnuo se na navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači znaju svašta izjaviti na društvenim mrežama. Lako si dostupan na svim krajevima svijeta. Možeš kazati kako te nije briga za to, ali to pogađa tvoje raspoloženje i tebe samog. Itekako. Kad ideš kući, to nosiš sa sobom. To te pogađa, da", iskren je Bilić, ali i u takvim teškim trenucima krije se nešto pozitivno.

"Kada te to ne bi pogađalo, kada ne bi bilo takvih utjecaja, onda bi izgubio odlučnost i duh", zaključio je Slaven Bilić u razgovoru za otočke medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo