BILI SU VIŠAK: / Sanjali su naslov prvaka s Manchester Unitedom, a slavit će ga s klubom koji je iznenadio sve

Image
Foto: LINDSEY PARNABY

Možda nije potpuno ostvarenje sna, ali i ovo će biti slatko, moguće još i slađe od onih nadanja koja su imali kao djeca.

1.5.2016.
8:00
LINDSEY PARNABY
VOYO logo

Igračima koje s klupe vodi Claudio Ranieri, a na koje su kladionice nudile omjer 5000:1 za osvajanje naslova pred početak sezone, u nedjelju će gostovati kod Manchester Uniteda i tražiti pobjedu u slučaju koje će postati osvajači engleskog nogometnog prvenstva.

Bez prave šanse

"Razgovarao sa s Drinkwaterom o tome. Uvijek kad igramo na Old Traffordu to je posebna utakmica, ali ova nudi rasplet o kakvom nismo mogli niti sanjati. Pokušat ćemo osvojiti tri boda kojima bismo dohvatili titulu", izjavio je Simpson koji je bio igrač Uniteda od 2006. do 2010. godine, ali koji je često bio seljen na posudbe pa je sakupio tek tri ligaška nastupa za slavni engleski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Drinkwaterova priča vrlo je slična, bio je igrač Uniteda od 2008. do 2012. godine, ali baš nikad nije dobio šansu od Sir Alexa Fergusona.

"Napuštanje Uniteda, kluba za kojeg sam navijao još kao dječak, bila je najniža točka moje karijere, no pogledajte što se iz toga dogodilo. Na mojoj poziciji u Unitedu je igrao Paul Scholes – i što tu možete napraviti? Možete ga samo gledati kao idola, a to sam i radio još od dječačke dobi. Teško da sam mogao imati boljeg učitelja", smatra Drinkwater zadovoljan današnjicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schmeichel ne voli usporedbe s ocem

Što se Schmeichela mlađeg tiče, on nikada nije volio usporedbe s proslavljenim ocem koji je s Manchester Unitedom osvojio 15 naslova među kojima istaknuta mjesta imaju oni u Premier ligi (pet), kao i Liga prvaka osvojena u sezoni 1988/89.

Image

"Mene to ne zanima, a vjerojatno zato što se radi o meni. To je dosadno, ljudi pričaju i uspoređuju, njihovo je to pravo, samo, meni je to potpuno nebitno", kaže Schmeichel pred kojim je najveći klupski trofej karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao i pred Schluppom koji nije zadovoljio na probi u Unitedu za čiju je U21 momčad igrao utakmici protiv Liverpoola i West Hama prije no što se vratio u Leicester. Teško da mu to danas pred utakmicu za naslov baš jako smeta, vjerojatno mu je tek motiv više baš kao i spomenutim suigračima s dodatnim razlozima za dokazivanje vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo