torcida obara rekorde / 'Bili' pobjedom proslavili rođendan: 'Hajduk je ne samo vječan, nego neuništiv'

Splitski Hajduk sa stilom je proslavio 105. rođendan. Cijeloga dana feštalo se u Splitu, a večeras su nogometaši navijačima za rođendan poklonili pobjedu. Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva Hajduk je na Poljudu svladao Slaven Belupo

13.2.2016.
19:25
VOYO logo

Rođendansku feštu kluba za koji se živi na Poljudu je imao čast otvoriti Tino Sven Sušić pogodkom Slaven Belupu. Bilo je to dvostruko rođendansko slavlje jer i strijelac pobjedonosnog pogotka Tin Sven Sušić danas slavi 24. rođendan. U siromašnom prvom pluvremenu Hajduk je samo još jednom uspio uputiti udarac u okvir gola Slaven Belupa, dok su gosti iz Korprivnice najbliži pogotku bili u 36. minuti kada je oštar prizemni udarac Filipa Ozobića završio pored stative vratara Kalinića.

Već na početku drugog poluvremena Marko Bencun imao je dvije prigode za povećavanje vodstva, ali ne uspijeva poslati loptu u mrežu baš kao ni u 66.minuti kada sa tri metra pogađa jednu, a onda odbijenom loptom i drugu stativu Slavenovog gola. 

Cijelo drugo poluvrijeme igralo se na polovini gostiju i taj pritisak urodio je drugim pogotkom kojeg je postigao udarcem glave stoper Zoran Nižić i time postigao konačni rezultat susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Hajduk je sa 42 boda učvrstio na trećem mjestu na tablici, dok Slaven Belupo sa 21 bodom nastavlja borbu za ostanak u prvoligaškom društvu.

Image

Članovi Torcide obilježavaju 105. rođendan Hajduka

Image

Članovi Torcide obilježavaju 105. rođendan Hajduka

105. rođendana Hajduka slavio se diljem Hrvatske, a impresivne bakljade mogu se vidjeti u Dubrovniku, Malom Lošinju, Sinju, Đakovu i ostalim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hajduk je neuništiv'

"Hajduk u hrvatskom jeziskoslovlju nema atributa koji može označit veličinu Hajduka, Hajduk je ne samo vječan, nego neuništiv", istaknuo je legendarni Stanko Poklepović, bivši trener Hajduka.

Iako je navijačka ljubav bezuvjetna za potpuno zadovoljstvo potrebno je nešto napraviti i na terenu. Može i mora bolje i u odnosima s sa nogometnim savezom. Predsjednik Brbić uputio je pismo navijačima u kojem je hajdučki dišpet usporedio s izjavom Winsona Churchilla: 'Ako prolaziš kroz pakao, nastavi hodati'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok 'bili' muku muče s rezultatima i s HNS-om, Torcida neprestano raste. Naime, uoči rođendana probijena je granica od 20.000 članova za 2016. godinu, svake tri minute učlanjen je po jedan član. Majstoru s mora ovaj je rođendan poseban. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo