ISTRA - HAJDUK 0:2 / 'Bijeli' pobjedom u Puli započeli novu sezonu u HNL-u: Melnjak i Livaja srušili Istru

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice između Istre i Hajduka u prvom kolu HNL-a mogli ste pratiti na portalu Net.hr

17.7.2022.
22:57
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka u posljednjoj su utakmici prvog kola nove sezone HNL-a pobijedili Istru 1961 sa 2-0 (1-0) pred oko 4500 gledatelja na pulskom stadionu Aldo Drosina i zasjeli na čelo prvenstvene ljestvice.

Image
KIŠA KOMENTARA /

Dinamovi navijači bombardirali društvene mreže Modrih nakon teške pobjede. Jedan igrač ih je potpuno oduševio

Image
KIŠA KOMENTARA /

Dinamovi navijači bombardirali društvene mreže Modrih nakon teške pobjede. Jedan igrač ih je potpuno oduševio

Hajduk je poveo u 43. minuti pogotkom Darija Melnjaka. Konačnih 2-0 postavio je Marko Livaja u 61. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Hajduka su kao favoriti ušli u utakmicu na Aldo Drosini, ali u prvom poluvremenu su teško dolazili do konkretizacije nadmoći koju su imali u posjedu lopte. Tako je domaća momčad bila prva koja je zaprijetila preko posuđenog Dinamovog juniora Bartola Barišića, ali je Lovre Kalinić uspio obraniti njegov udarac s ruba kaznenog prostora.

Bez VAR-a

Na početku utakmice momčadima je priopćeno da sustav VAR nije u funkciji, zbog problema s električnom energijom pa je glavni sudac Tihomir Pejin bio pod dodatnim pritiskom. U 21. minuti je prvi put bio na testu, jer je Stipe Biuk pao u kaznenom prostoru, ali Pejin je samo odmahnuo rukom i time pokazao da nema elemenata za kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se činilo da će poluvrijeme završiti bez pogodaka, Hajdukov prvi udarac unutar okvira završio je i u mreži. Ubačaj Lukasa Grgića sa desne strane glavom je malo skrenuo Dario Melnjak, što je bilo dovoljno da prevari domaćeg vratara Lovru Majkića.

Od početka drugog poluvremena Hajduk je odlučno krenuo po povećanje svoje prednosti. U 48. minuti je Marko Livaja bio u prilici, čak je i svladao Majkića, ali je na gol-crti loptu odbio jedan od Istrinih braniča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Ono što mu nije uspjelo u toj situaciji, najbolji Hajdukov strijelac u prošloj sezoni napravio je 13 minuta poslije i postigao svoj prvijenac u novoj sezoni. Nakon kratko izvedenog udarca iz kuta Stipe Biuk je ubacio na osam metara, gdje je Livaja bio usamljen i glavom poslao loptu pod gredu.

Gostujuća momčad se nakon pogotka Livaje zadovoljila postignutim pa je lopta nešto više bila u nogama Puljana. Tako je u 66. minuti novu priliku za udarac dobio Barišić, ali je taj pokušaj blokirao Borevković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U 70. minuti iz slobodnog je udarca zaprijetio Robert Mišković, ali njegov udarac nije natjerao Kalinića na intervenciju.

Mogao je Hajduk u završnici i do trećeg pogotka, ali udarci Krovinovića i Čubelića nisu bili precizni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici nedjeljnog programa u HNL-u Slaven Belupa je pobijedio sa 1-0 na gostovanju u Varaždinu kod istoimenog domaćina. Jedini pogodak vrijedan tri boda postigao je branič Koprivničana Mateo Kocijan u 49. minuti udarcem s više od 20 metara.

_________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supersport HNL, 1. kolo

Pula, Stadion Aldo Drosina . Nedjelja, početak u 21 sat

Istra - Hajduk 0:2 (Melnjak 43', Livaja 61')

Istra: Majkić, Hujber, Mlinar, Galilea, Barišić, Mišković, Marin, Marešić, Bradarić, Maurić, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Kalinić, Mikanović, Simić, Borevković, Melnjak, Vuković, Grgić, Krovinović, Biuk, Livaja, Mlakar

90'+6' Gotova je utakmica, Hajduk je pobijedio 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

86' Igra se smirila, ne događa se ništa pretjerano zanimljivo već neko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Krovinović puca s 18-ak metara, no nije precizan. Lopta odlazi iznad gola.

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

72' Bakljada Torcide pa je igra nakratko prekinuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Dobra šansa za domaćine, Mišković je pucao iz slobodnog udarca, ali nije precizan.

66' Istra se probudila i sve više pokušava nešto napraviti prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' GOOL Livaja je zabio, Hajduk vodi 2:0. Biuk je odlično ubacio iz kornera s desne strane i pronašao nečuvanog Livaju na osam metara, a on povećava vodstvo.

56' Hajduk je nastavio tamo gdje je stao u prvom poluvremenu i pristišće gol Istre. Pucao je sada Vuković, ali pogađa blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

48' Skoro novi gol Hajduka. Livaja je primio dugu loptu u šesnaestercu i pucao, Majkić je već bio svladan, ali netko od igrača Istre čisti s gol linije.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, VAR i dalje ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 2' Gotovo je prvo poluvrijeme, Hajduk vodi 1:0.

43' GOOOL Hajduk vodi 1:0! Zabio je Melnjak glavom nakon ubačaja Grgića. Bio je to prvi udarac Hajduka u okvir gola Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' Majstorija Livaje - sjajno je primio vsioku loptu koji je poslao Boreković i odmah pucao s otprilike 15 metara iskosa, no to nije išlo u okvir. Da je i pogodio, gol ne bi vrijedio jer je bio u zaleđu.

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

30' Još jedan bezopasan pokušaj Hajduka, Biuk je dobio loptu u kaznenom prostoru i šutirao, ali pogađa blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' Nastavlja se pritisak Hajduka i igra se najvećim dijelom u polovici Istre, no Splićani ne uspijevaju kreirati izgledniju šansu.

21' Biuk je pao u šesnaestercu Istre, sudac Pejin samo odmahuje rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' Šansa pred golom Hajduka, Barišić se sjurio prema vratima i pucao, a Kalinić sjajno obranio njegov udarac. Umalo je Istra šokirala Splićane.

14' Prvi udarac, Mikanović je odapeo iz daljine, ali to ne ide u okvir gola Istre.

10' Dobar ubačaj Krovinovića iz kornera, ali braniči Istre sigurno izbacuju.

7' Nije bilo većih uzbuđenja na samom početku utakmice. Hajduk je od prvog trenutka pritisnuo, a Puljani se zasada dobro brane.

1' Počela je utakmica u Puli. VAR na stadionu aldo Drosina nije u funkciji zbog tehničkih problema. Nestalo je struje u VAR sobi pa sudi neće imati pomoć tehnologije.

_________________________________________________________________________________

20.00 Dambrauskas u kadar momčadi nije poveo četvoricu igrača - Josipa Eleza, koji ima problema s ozljedom, ali nije vodio ni Samuela EduokaAlexandera Kačaniklića i Dimitriosa Diamantakosa koji su očito bili "višak" za ovaj susret.

19.45 Stigli su sastavi. Dambrauskas na teren poslao najjaće snage koje ima na raspolaganju. Biuk, Livaja i Mlakar od prve minute kreću u napadu.

__________________________________________________________________________

Nogometaši Hajduka u 1. kolu HNL-a gostuju u Puli kod Istre 1961. Bijeli u utakmicama na pripremama nisu upisali niti jednu pobjedu, a poraženi su i u prvoj službenoj utakmici ove sezone, okršajem s najvećim rivalom Dinamom u Superkupu.

"Za nogometnog navijača početak sezone je uvijek uzbudljiv. To je doba nade, a iza nas je najpasivniji dio godine. Znamo koliko je teško igrati u Puli. Ambiciozna su momčad s ambicioznim trenerom. Teško je znati koliko će oni biti dobri. Doživjeli su dosta promjena, stiglo je puno novih igrača. Na početku sezone uvijek ima nepoznanica, ali bez obzira to moramo gledati sebe. Nakon utakmice protiv Dinama smo odradili dobar tjedan treninga. Čekaju nas utakmice svaki tjedan i moramo brzo napredovati", rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Bijeli u utakmici s Istrom sigurno neće moći računati na nastupe Nikole Kalinića i Marca Fossatija, koji se oporavljaju od ozljeda.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo