BIH NOVINAR NAPISAO JEDAN OD NAJLJEPŠIH TEKSTOVA U REGIJI O LUKI MODRIĆU: / 'Ova nagrada nije njegov najveći uspjeh...'

Image
Foto: AFP

Vatreni je prekinuo desetogodišnju dominaciju Cristiana Ronalda.

25.9.2018.
17:54
AFP
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije u ponedjeljak je u Londonu osvojio nagradu FIFA-e za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini. Na taj način ušao je u povijest hrvatskog i svjetskog nogometa te je ostvario san svakog klinca koji se u životu bavio najpopularnijim sportom na svijetu.

Image
BIVŠI KAPETAN I STUP OBRANE VATRENIH ČESTITALI MODRIĆU: /

'Ovo je posebna priča!' - 'Najbolji si, iznad svih!'

Image
BIVŠI KAPETAN I STUP OBRANE VATRENIH ČESTITALI MODRIĆU: /

'Ovo je posebna priča!' - 'Najbolji si, iznad svih!'

Svi ga hvale

Koliki je uspjeh Luke Modrića najbolje govori činjenica što je velikani poput Inieste, Xavija, Tottija, Casillasa i mnogih drugih nikada nisu dobili ovakvo individualno priznanje dok jedan Neymar je lani pod izgovorom da želi to priznanje napustio Barcelonu i prešao u PSG jer je svjestan da bi u suprotnom bio u sjeni Messija dok god Argentinac tamo igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitke na račun kapetana stigle su na njegovu adresu i od veličina poput Pelea i Maradone, hvalospjeve su mu posvetili kako svjetski tako i regionalni mediji, a jedan od najboljih tekstova stigao je iz susjedne Bosne i Hercegovine. Novinar portala Klix Omar Tipura pod naslovom 'Modrić je inspiracija, a to je najveći uspjeh' pojasnio je tamošnjoj javnosti zašto je Vatreni zaslužio ovu nagradu.

Image

Real Madrid and Croatia midfielder Luka Modric speaks after winning the trophy for the Best FIFA Men's Player of 2018 Award during The Best FIFA Football Awards ceremony, on September 24, 2018 in London. / AFP PHOTO / Ben STANSALL

"Nakon toliko točnih pasova, pravovremenih promjena strana na terenu, upravljanja tempom i ritmom igre u najboljim timovima svijeta i na najvišem nivou na svijetu bilo je krajne vrijeme da i Luki Modriću neko doda završni pas. I dodali su mu nagradu za najboljeg na svijetu", počinje njegov poduži tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći uspjeh

"Njegov najveći uspjeh, međutim, nije ta titula, nego onaj osjećaj koji Luka probudi u dječaku koji godinu nosi pohabane kopačke, osjećaj da i on može biti najbolji. E to je vrhunac", navodi i nastavlja.

"Dirigent. To je prvo što mi padne na pamet kada neko spomene Luku Modrića. Jedan od onih igrača kojeg vidite u dresu, a zamišljate u odijelu s mašnom oko vrata, bijelom košuljom s dužim rukavom, čisto kao dodatnim ukrasom. Kažu da je Ivica Osim igrače poput njega opisivao riječima: "Daš mu prljavu loptu, on je uzme i vrati ti je čistu"", piše Tipura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Croatia's midfielder Luka Modric (top C) celebrates with teammate Croatia's defender Dejan Lovren after Croatia won the penalty shoot-out at the end of the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Croatia and Denmark at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on July 1, 2018. / AFP PHOTO / Johannes EISELE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

"Ne sjećam se, kao što se ni sam Luka ne sjeća nekih stvari, a ne znam bih li mu zamjerao što se ne sjeća, neka mu sudi veći od nas, da li je postojao bolji igrač s ovih prostora, da li je zapravo uopće postojao jedan takav veznjak koji je svoju veličinu dokazao na najvećoj sceni - Svjetskom prvenstvu, kao napomenu da nije toliko sjajan samo zato što igra u Realu iz Madrida.

Modrićev nogomet je umjetnost, a to je najveća kvalifikacija, ocjena i mjera u svakom poslu - da ga pretvorite u umjetnost, da ga činite ljepšim, boljim i zanimljivijim", piše među ostalim u tektvu kojeg u cjelini možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo