Statistika dokazuje zašto je Ronaldo nervozan i udara sve oko sebe (a ovdje pogledajte koga sve i kako)

Njegova preciznost pred suparničkim vratima uopće nije visoka i iznosi tek 12 posto

FOTO: Screenshot

Premda će njegov učinak od 27 postignutih pogodaka u jednako toliko odigranih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone sugerirati ubojitost kakva ga već godinama krasi, činjenica je da Cristiano Ronaldo ove sezone ne sije strah u suparničkim šesnaestercima na kakav su naviknuti suparnici Real Madrida.

Vijest nije nova, mnogi na ovo upućuju već dulje vrijeme, a ispadi na travnjaku koji mu nimalo ne idu na čast dokazuju i da je sjajni portugalski napadač svjestan krize iz koje se teško izvlači. Budući da interes za njegovim uslugama ne jenjava, a tu treba znati da Ronaldo nije samo nogometni virtuoz već i dobro unovčiv brend, možda i ne bi trebalo bez razmišljanja odbaciti neke napise koji sugeriraju rastanak madridskog kluba i njegove prve zvijezde. Jer, na terenu on sve češće golovima kažnjava samo one momčadi koje bi Real vrlo vjerojatno svladao i bez njega u sastavu.

1. Liga prvaka

Za tri tjedna uslijedit će nastavak natjecanja u Ligi prvaka i prava je sreća za Real da ga u osmini finala čeka Roma, talijanski klub koji već dugo igra u lošoj formi koju prate isti takvi rezultati. Hoće li Portugalac nauditi njima golom vidjet će se, no u dosadašnjem dijelu sezone propustio je zabiti jedinom klubu koji kvalitetom može ući u istu rečenicu kao i njegov.

Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović AFP

PSG je iz dviju utakmica protiv Reala uzeo četiri boda, a Ronaldo nije bio strijelac protiv francuske momčadi. Zato su Šahtar i Malmö osjetili njegov gnjev, pa im je kroz četiri susreta isporučio jedanaest pogodaka. No, u kontekstu Lige prvaka ti su klubovi kvalitetom ipak razred ispod.

2. Španjolsko prvenstvo

I ovdje mu je prosjek vrlo dobar, šesnaest utakmica u 21 odigranoj utakmici. Ipak, i tu je problem sličan, golove je postizao protiv suparnika čija je kvaliteta daleko ispod Realove. Osim toga, njegova preciznost pred suparničkim vratima uopće nije visoka i iznosi tek 12 posto. Usporedi li se taj podatak s onim njegovih suigrača iz napada (Gareth Bale 27 posto, Karim Benzema 29 posto) onda mora čuditi da je i dalje prva opcija suigrača koji ga traže loptama.

Cristiano Ronaldo i Karim Benzema AFP

Nadalje, postignutih 16 golova Ronaldo je rasporedio kroz devet utakmica (čak pet ih je postigao Espanyolu u jednom ogledu), a to znači da je na njih 12 ostao bez pogotka. U cijeloj prošloj sezoni (odigrao je 35 prvenstvenih susreta) nastupio je u deset takvih utakmica, a u onoj godinu ranije u njih samo osam u kojima nije tresao mrežu.

3. Nervoza

Kad već ne puni rubriku s golovima, puni onu s kontraverzama. Marca je tako podsjetila da je posljednja tri mjeseca čak pet puta svoje suparnike napadao i udarao.

Krenuo je s Las Palmasom 31. listopada prošle godine, odnosno Davidom Simonom kojeg je udario nogom.

https://www.youtube.com/watch?v=5B72cXCWHoU
Već u sljedećoj utakmici Ronaldo se obračunao sa Sevillinim Poljakom Grzegorzom Krychowiakom. Ovaj puta koristio je ruku.

https://vine.co/v/el7tTgh1E1P
Slijedila je utakmica protiv Barcelone i novi ispad. Treći uzastopni susret Ronaldo je ‘potegnuo’ protivnika, a da i na tom polju ima raznovrstan repertoar dokazuje lakat u glavu Danija Alvesa. Incident se dogodio u porazu Reala 0-4.

Nekoliko utakmica Portugalac je mirovao, a onda je stigao susret protiv Sportinga i sukob s Nachom Casesom u kojeg se prvo zaletio, a onda ga i udario nogom.

https://www.youtube.com/watch?v=1cqtmUOGJJs

Da dani nervoze nisu iza njega pokazao je i u nedjelju, a to je utakmica koja je u kalendaru natjecanja u španjolskom prvenstvu naslonjena na onaj protiv Sportinga. Opet je Ronaldo u nizu udaranja, a ovaj je puta suparnika našao Molineru kojeg je udario u trenucima igranja bez lopte.

https://www.youtube.com/watch?v=vftdm4HfKtQ