JEDNOM NOGOM VANI / Bomba iz Španjolske: Ključni igrač Reala napušta Madrid zbog 400 milijuna eura?

Image
Foto: Profimedia

Ugledni španjolski mediji donosi priču o tome kako Saudijska Arabija planira preuzeti nogometni svijet

30.5.2023.
12:55
Profimedia
VOYO logo

Karim Benzema i Leo Messi na stolu imaju ponude iz Saudijske Arabije za astronomske iznose: 200 odnosno 300 milijuna eura godišnje, piše ugledni španjolski As. Obojica su jednom nogom izvan svojih timova, Real Madrida i PSG-a, a na Bliskom istoku ih već čeka Cristiano Ronaldo.

Image
VELIKI USPJEH /

Bivši hajdukovac s klubom osvojio povijesnu titulu prvaka pa proglašen najboljim igračem lige

Image
VELIKI USPJEH /

Bivši hajdukovac s klubom osvojio povijesnu titulu prvaka pa proglašen najboljim igračem lige

Portugalac je bio prvi dio velike igre iz Saudijskog kraljevstva, koji je krenuo u ofenzivu da Španjolskoj preotme domaćinstvo Svjetsko prvenstvo 2030. angažiranjem velikih zvijezda Lige prvaka i potpisivanjem ugovora o suradnji s afričkim federacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benzema, kojem je Real automatski produžio ugovor za godinu dana zbog 'Ballon d'Or klauzule', bi sada mogao otići prije isteka ugovora. Nije problem samo ugovor (400 milijuna eura za dvije godine) nego i to što će kasnije imati priliku nastaviti zarađivati ​​velike svote kao veleposlanik Svjetskog prvenstva 2030.

Upravo se isto događa i s Messijem. Saudijska Arabija tako ponavlja strategiju Katara koji je za osvajanje SP-a 2022. među ostalima angažirao Xavija, Zidanea i Beckhama. Osim toga, ugovori s Arapima su čisti, neoporezivi i to njihovu ponudu čini neodoljivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijska Arabija, čiji su partneri Turska i Grčka, postavila je strategiju dobivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva 2030., kada će se obilježiti sto godina Svjetskog prvenstva u nogometu, a glavni suparnik im je Iberijska kandidatura koju čine Španjolska, Portugal i Maroko, zemlja koja se pridružila umjesto Ukrajine s namjerom da dobije potporu 56 afričkih federacija.

Upravo zbog toga je Saudijska Arabija reagirala potpisivanjem sporazuma o suradnji s CAF-om koji poništava inicijativu Iberijske kandidature. Tih 56 glasova iz Afrike odlučit će u rujnu 2024. o izboru domaćinstva Svjetskog prvenstva 2030., a upravo tu bi veliku ulogu mogli odigrati Ronaldo, Benzema i Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo