Mamićevi plaćenici: 'BBB-i najavljuju obračun s nama!'

Na adrese hrvatskih medija stiglo je priopćenje potpisano s 'navijači NK Dinama', a u njemu postavljaju pitanje zašto se BBB-i vraćaju na tribine te tvrde da su im najavili obračun.

7.9.2011.
19:27
VOYO logo

Atmosfera uoči derbija između Hajduka i Dinama ionako je već dovoljno naelektrizirana, a sada su se javnosti obratili i oni navijači Modrih koji su nakon par utakmica bojkota krenuli na stadione te zbog toga nazvani, kako tvrde, Mamićevim plaćenicima.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što smo u nekoliko mjeseci više puta u medijima etiketirani kao Mamićevi plaćenici te zbog toga što pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys kao jedan od razloga povratka na tribinu navode zaustavljanje terora koji navodno ti isti plaćenici provode, želimo se obratiti svim navijačima Dinama.

Kao prvo, želimo napomenuti da mi nismo ni na platnoj listi kluba, ni na platnoj listi gospodina Mamića, mi smo samo navijači Dinama koji svoje slobodno vrijeme i zarađeni novac umjesto na izlaske po noćnim klubovima, skupe aute ili kave na špici, troše prateći NK Dinamo uzduž Europe i Lijepe Naše, neki duže i od 15 godina. Također, ne bježeći od odgovornosti, velika nas je većina sudjelovala u izgradnji imena navijačke skupine Bad Blue Boys, na način koji javnosti možda i nije prihvatljiv, ali je sastavni dio navijačke subkulture. Zbog toga su mnogi od nas dospjeli na crne liste policije, ali i drugih navijačkih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 13 mjeseci, nakon nekoliko loših igara NK Dinama i smjene legende kluba Velimira Zajeca s trenerske pozicije, tada vodeći ljudi navijačke skupine odlučili su pokrenuti bojkot i krenuti u obračun s upravom kluba. Kako je tada zaključeno, to više nije bio klub s kojim se njegovi navijači mogu poistovjetiti pa se bojkotom trebalo izraziti nezadovoljstvo i krenuti u borbu koja bi u konačnici dovela do odlaska kompletne uprave iz kluba. Kako smo u to vrijeme smatrali sebe dijelom grupe, podržali smo tu odluku. No, nakon svega nekoliko utakmica, uvidjeli smo da okretanje leđa voljenom klubu nije pravo rješenje, da bojkot nema perspektivu i nije dobro sredstvo za ostvarivanje zacrtanih ciljeva grupe te da je Dinamo bio, jest i uvijek će biti naš klub. Zbog toga smo se teška srca odrekli pripadnosti grupi Bad Blue Boys kako ne bismo bacali 'klipove' svojim dojučerašnjim kolegama s tribine te smo im najavili povratak na utakmice bez ikakvih obilježja.

Usprkos tome od većine njih smo, unatoč tome što smo jasno rekli kako se više ne smatramo dijelom grupe, bili etiketirani kao izdajice i Mamićevi poltroni, a naš stav da bojkot nije pravo rješenje i da se njime ne može ostvariti zadani cilj nazvan je apsurdnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je skupina navijača, koja je u prošlosti imala i te kakve financijske koristi koketirajući s upravom kluba u ime navijača te koja je prije nekoliko godina željela ucjenjivati klub tražeći novac za mir na tribini, iskoristila te događaje, učvrstila svoju poziciju i preuzela glavnu riječ u skupini.

Rezultat toga bili su učestali napadi na navijače koji ne bojkotiraju utakmice, uzimanje transparenata običnim simpatizerima kluba koji su pohodili utakmice, inscenirani sukobi s HVIDRA-om iz Sesveta, prijetnje, napadi – bilo verbalni, bilo fizički na sve one koji su se usudili zauzeti imalo drugačiji stav od njihova, te ono što je najsmješnije, fotomontaže i lažni profili na Facebooku. Nekoliko puta novinari i nadležne institucije raspitivali su se o tim problemima, ali nikad nismo željeli time zamarati javnost niti tražiti ičiju pomoć jer mi smo ipak navijači, a ne kulturno-umjetničko društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nakon zadnjeg poziva na nasilje koji je izašao iz redova Bad Blue Boysa, u njihovu službenom proglasu, u kojem obavještavaju javnost o prekidu bojkota Dinamovih utakmica, najavljuju obračun s nama i svoj pohod na derbi u Split, želimo ih priupitati koji je stvarni razlog njihova povratka.

Boljitak grupe ili kluba? Što se promijenilo u posljednjih 13 mjeseci da je to ponovno postao njihov klub? Hoće li se u Udruzi navijača Dinama ponovo slaviti ako Sammir promaši jedanaesterac? Hoće li likovati ako opet u zadnjem kolu ne osiguramo europsko proljeće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi odgovore na ta pitanja znamo, a vjerujemo da ih znaju i ostali navijači i simpatizeri NK Dinama. Stoga im želimo dobrodošlicu natrag!

Navijači NK Dinamo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109060302006 arti-201109040248006

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo