Evo kakvu legendu su potjerali iz Bayerna

Trener i tvorac današnje megamomčadi Bayerna, Jupp Heynckes, morat će na kraju sezone napustiti klub, ali još je jednom pokazao kakav je sjajan nogometni psiholog...

20.5.2013.
12:44
VOYO logo

Tjedan dana uoči velikog finala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, Heynckes je svojim igračima priredio posebno iznenađenje. Umjesto da ih odvede na zajedničku večeru u neki poznati restoran, mudri Nijemac je Mandžukića i društvo pozvao na obiteljsko druženje na svoju farmu.

S obzirom na snagu Bayerna i Borussije, jasno je da bi u velikom finalu mogle odlučivati nijanse kao što je kohezija momčadi, kemija koja od obične povezanosti igrača može napraviti pravu obitelj koja gine za uspjeh na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš je to napravio Heynckes. Nakon što su u posljednjem kolu Bundeslige slavili na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach, u rodnom gradu svoga trenera, igrači bavarskog kluba su autobusom za 15-ak minuta stigli u selo Schwalmtal u kojem se nalazi njegova farma. Tamo su im, osim trenera, domaćini bili i njegova supruga i brat, te pas Cando s kojim se posebno sprijateljio Bastian Schweinsteiger.

Heynckes je za ovu priliku angažirao i posebnog kuhara koji je igračima i vodstvu Bayerna pripremio salatu od škampa, pa lokalni specijalitet - rajnski kiseli odrezak, te štrudlu od jabuka sa sladoledom od lješnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za večeru je donekle zaslužan Jerome Boateng koji je od trenera dobio obećanje da će počastiti cijelu momčad kad 24-godišnji branič zabije prvi gol u Bundesligi. To se napokon dogodilo u ožujku protiv Fortune Düsseldorf, a umjesto u restoran, trener je pozvao igrače na svoju farmu.

Jedan dio navijača će sasvim sigurno žaliti čak i ako Bayern osvoji naslov prvaka Europe. Heynckes je u subotu odradio posljednju trenersku utakmicu u Bundesligi, naslijedit će ga Pep Guardiola. Na kraju sezone odlazi iz Bayerna, ali još uvijek nije poznato ide li u mirovinu ili će nastaviti raditi u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo