BAYERNOVA LEGENDA O PROBLEMU NIKE KOVAČA: / On je prst krivnje usmjerio u 'stroj' kojeg se malo tko usudi prozvati

Image
Foto: AFP

Istaknuo je njegovu teatralnost i iščašeno ponašanje na travnjaku

4.2.2019.
14:12
AFP
VOYO logo

Dugu i uspješnu karijeru imao je Dietmar Hamann, proslavljeni njemački nogometni reprezentativac koji je trofeje nizao u dresu minhenskog Bayerna i Liverpoola. Srebrni sa Svjetskog prvenstva 2002. godine danas svoje misli širi na Sky Sportu s kojeg stiže i tekst o problemima u redovima njemačkih prvaka koje vodi Niko Kovač.

On problem momčadi vidi u Robertu Lewandowskom, poljskom napadaču koji je za klub odigrao 222 utakmice i postigao 175 golova u njima. Spominje Hamann tako njegovu teatralnost, nevoljkost i iščašeno ponašanje na travnjaku i zaključuje da je on 'samotnjak', dodajući:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prihvaćen

"Kao napadač Bayerna morate biti od koristi momčadi i bez postizanja golova. Meni se ne čini da je tome tako u ovom trenutku i mislim da on baš i nema puno prijatelja u momčadi", smatra Hamann koji ne isključuje prodaju Lewandowskog, ali je svjestan i problema koji bi pritom nastao.

Image
Foto: AFP

(L-R) Bayern Munich's Croatian head coach Niko Kovac, Bayern Munich's midfielder Thomas Mueller and Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski talk during a team trainings session of the German first division Bundesliga team FC Bayern Munich in the team trainings camp in Rottach-Egern, southern Germany, on August 6, 2018. / AFP PHOTO / Christof STACHE

Teško bi se pronašla zamjena za njega, tvrdi, svjestan da na svijetu postoje 'petorica, šestorica ili sedmorica top-napadača koje svi žele'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu li i žele li

"Tu je i pitanje može li ih si Bayern priuštiti? I ako može, želi li to?", dodaje Hamann koji je prošle zime raširenih ruku čekao dolazak Nike Kovača na klupu njemačkog prvaka po odlasku Juppa Heynckesa.

"Frankfurt ima zanimljivog trenera koji je svoju državu odveo na Svjetsko prvenstvo. Vidim ga kao prvog kandidata za Bayernovu klupu. Nije dobro previše čekati s izborom novog trenera jer će biti teže pronaći pravo rješenje. Vjerujem da će to biti trener koji je sada pod ugovorom s drugim klubom. A što bi još trebao napraviti ako s Frankfurtom izbori Europu i plasira se u finale Kupa?", govorio je tada...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo