BATISTUTA SE VRAĆA U KLUB KOJI MU JE OBILJEŽIO KARIJERU: / 'Razgovarat ću s njim da nam se pridruži, to je plan za budućnost'

Image
Foto: Profimedia

Prandelli je uspješno vodio Fiorentinu od 2005. do 2010. godine, a u sezoni 2009-10. u Ligi prvaka stigli su do osmine finala

11.11.2020.
15:47
Profimedia
VOYO logo

Talijanski nogometni stručnjak CesarePrandelli (63), koji je prije dva dana ponovno sjeo na trenersku klupu Fiorentine, najavio je da mu je želja u Firencu vratiti klupsku legendu, argentinskog golgetera Gabriela Batistutu (51).

"Razgovarat ću s Batistutom da nam se pridruži u stručnom stožeru, to je plan za budućnost. Njegov povratak bio bi nova vrijednost za klub. Imati priliku trenirati s takvim golgeterom bilo bi vrlo stimulativno za naše igrače", kazao je Prandelli za talijanske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Batistuta je devet sezona igrao za Fiorentinu (1991–2000), a u 331 utakmici zabio je čak 203 pogotka. U dresu argentinske reprezentacije skupio je 77 nastupa i postigao je 54 gola.

Image

Prandelli je uspješno vodio Fiorentinu od 2005. do 2010. godine, a u sezoni 2009-10. u Ligi prvaka stigli su do osmine finala, gdje su nesretno eliminirani od Bayerna. S reprezentacijom Italije bio je viceprvak Europe 2012. godine, a posljednji trenerski posao imao je u Genoi u sezoni 2018–2019. Prandelli priznaje da je trenersko mjesto u Fiorentini za njega više od posla, jer je i navijač "viola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novi vlasnici kluba žele da budemo konkurentni u domaćem prvenstvu, ali i u Europi. Prilikom povratka nisam postavljao nikakve uvjete jer moja ljubav prema Fiorentini je vrlo duboka. Znam da ću imati podršku klupskog vodstva i rekao sam im da imamo 'dobar motor', a moj je posao da on proradi na pravi način", rekao je Prandelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo