UŽAS NA TERENU / Poznati golgeter kolabirao pred sam kraj utakmice: Prije toga zabio i asistirao

Image

Bivši nizozemski reprezentativac srušio se nakon sprinta u 90. minuti.

29.10.2023.
20:09
VOYO logo

Susret desetog kola nizozemskog prvenstva između AZ Alkmaara i NEC Nijmegena je prekinuta u 90. minuti nakon što je gostujući napadač Bas Dost (34) kolabirao na terenu.

Image
IZGUBIO I IVANUŠEC /

Novi težak vikend za Hrvate u nizozemskoj ligi: Ajax primio pet golova u derbiju

Image
IZGUBIO I IVANUŠEC /

Novi težak vikend za Hrvate u nizozemskoj ligi: Ajax primio pet golova u derbiju

Na travnjak su odmah utrčali liječnici, a u rekordnom roku postavljen je i paravan oko igrača. Na teren je iznesen defibrilator, ali nije jasno je li morao biti korišten. Nakon nekoliko minuta igrači i navijači su odahnuli kada se pokazalo da je napadač došao svijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski De Telegraaf je objavio da je Dost nakratko podigao ruke u zrak dok su ga nosili s terena na nosilima. Stigla je i hitna pomoć koja ga je prevezla u lokalnu bolnicu.

'To spašava živote'

Direktor NEC-a Wilco van Schaik je pred kamerama ESPN-a kazao kako se Dost obratio suigračima u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo nismo znali što se dogodilo, ali srećom kada je Bas ušao odmah smo vidjeli da je pri svijesti. Tada je Basov otac odmah nazvao suprugu da je umiri. Srećom, u Nizozemskoj smo dobro pripremljeni za takve situacije. To spašava živote," kazao je.

Dost je u NEC stigao ovoga ljeta, a prije toga je igrao za Utrecht, Club Brugge, Eintracht, Sporting, Wolfsburg, Heerenveen, Heracles i Emmen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je potom prekinuta, a rezultat je bio 2-1 za NEC. Upravo je Dost doveo goste u vodstvo u 11. minuti, a na 2-0 je povećao Magnus Mattsson u 31. minuti. Vangelis Pavlidis je smanjio u 57. minuti.

Grčki napadač je tako postigao gol u svih deset kola nove sezone, a sa 14 golova prvi je strijelac Eredivisie. Pavlidis je tek četvrti igrač ikada koji je bio precizan u najmanje deset uzastopnih utakmica u Eredivisie za svoj klub, nakon Pierrea van Hooijdonka, Dennisa Bergkampa i Bryana Ruiza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo