Provala tjedna: Ludi Barton uvrijedio umirovljenika od milijun kuna

Joey Barton, nogometaš Queens Park Rangersa na posudbi u Marseilleu, slavan je po svojim često nebuloznim, ali originalnim izjavama.

11.10.2013.
11:39
VOYO logo

Neuništivi 71-godišnji Škot je nakon desetljeća skupljanja nogometnih trofeja otišao u mirovinu, i bavi se za održavanjem motivacijskih govora po tvrtkama za dnevnicu od otprilike milijun kuna. Iako je daleko od trenerske klupe njegova sportska slava i dalje živi, ali ne i za Joeya Bartona.

"Ne želim biti nepristojan, ali Sir Alex Ferguson je bio sjajan menadžer, dok je kao trener bio katastrofalan", ispalio je Barton i nastavio u istom stilu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U našoj zemlji ocjenjujemo menadžerske sposobnosti, ali ne i trenerske. Velika je razlika u tome. Primjerice, Ferguson je bio sjajan menadžer, ali nije znao napraviti nijedan trening, pa makar mu život ovisio o tome. Čovjek ni čunjeve nije znao postaviti po travnjaku na ispravan način", rekao je Barton na nogometnoj konferenciji u Londonu.

Nakon što je otvoreno "popljuvao" jednog od najuspješnijih menadžera u nogometnoj povijesti, Barton je udario po nogometnom savezu Engleske (FA) i reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/XegUySZ7gUA

"Nacionalna reprezentacija je sranje, a FA je arhaičan. Pokušava progurati neke novitete kojima bi engleski nogomet napredovao, a nema apsolutno nikakvog utjecaja na Premierligu", rekao je između ostalog vezni igrač, koji je nacionalni dres obukao svega jednom u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo