Pogodite tko je najtrofejniji nogometaš na svijetu

Ukoliko Barcelona osvoji Španjolski superkup, čija se prva utakmica protiv Real Madrida igra u četvrtak 23. kolovoza, Xavi će osvojiti čak svoj 25. trofej u karijeri!

Xavi je osvojio sve što jedan nogometaš može osvojiti na klupskoj, ali i reprezentativnoj razini. Kakva je to bila dobra odluka kada je odbio ponudu tada ponajbolje momčadi Europe, Milana, te ostao u katalonskom klubu koji u narednih pet godina nije osvojio nijedan trofej!

Međutim, sve se promijenilo 2003. godine dolaskom Ronaldinha i Franka Rijkaarda na klupu. Ukoliko Barcelona osvoji Španjolski superkup, čija se prva utakmica protiv Real Madrida igra 23. kolovoza, Xavi će osvojiti čak svoj 25. trofej u karijeri!

U Španjolčevoj vitrini trofeja nalazi se: naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom, te dva europska naslova. Tri Lige prvaka s Barcelonom, šest naslova prvaka Španjolske, dva Europska superkupa, pet Španjolskih superkupova, dva Kupa kralja, te dva Svjetska klupska prvenstva. S mlađim uzrastima Furije Xavi je još uzeo Svjetsko prvenstvo.

Od individualnih nagrada istaknimo da je Xavi proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva 2008. godine, te je već niz godina u uskom izboru za najboljeg nogometaša svijeta (Ballon d’Or). Na njegovu žalost, rodio se i igra u vrijeme Lionela Messija, omalenog genijalca iz Argentine, kojeg već tri godine nitko ne može skinuti s trona najboljeg na svijetu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr