Kakva 'osveta'! Barça demolirala Milan!

Propala je senzacija Milana. Talijani su u Kataloniju donijeli dva gola prednosti iz prve utakmice (2:0), no Barça je u uzvratu slavila sa 4:0 te prošla u četvrtfinale Lige prvaka!

12.3.2013.
10:21
VOYO logo

Barcelona. Stadion:Camp Nou. Sudac:Viktor Kassai (Mađarska)

BARCELONA (4-3-3): Valdes - Alves, Pique, Mascherano (od 78. Puyol), Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro (od 84. Adriano), Messi, Villa (od 75. Sanchez)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MILAN (4-4-2): Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Montolivo, Ambrosini (od 60. Muntari), Flamini (od 75. Krkić), Boateng - Nyang (od 60. Robinho), El Shaarawy

Strijelci: 1:0 - Messi (5), 2:0 - Messi (40), 3:0 - Villa (55), 4:0 - Jordi Alba (90'+1) Lionel Messi je i ovoga puta bio na visini zadatka, kada je bilo najpotrebnije. Manje od pet minuta igre u prvom dijelu bilo je potrebno za prvu od dvije majstorije koje je izveo najbolji igrač današnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratnik nakon ozljede Xavi Hernandez dodao je loptu Messiju na otprilike 18 metara od gola Milana, Argentinac je napravio jedan korak ulijevo, te prije nego je itko iz Milanove obrane uspio postaviti nogu u blok, savršeno pogodio gornji desni kut gola Christiana Abbiatija.

Cijeli Camp Nou je u tom trenutku eksplodirao, a Barcelona je nastavila pritiskati prema vratima talijanske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vo9BxfUOOpW4p14t

Andres Iniesta opalio je s vrha šesnaesterca u 13. minuti, no njegova je lopta uz 'pomoć' Abbatija završila na vratnici, a odbijenu loptu glavom iskosa nije uspio pospremiti Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

M'Baye Niang imao je priliku utakmice za Milan u 38. minuti kada je, nakon pogreške Javiera Mascherana, izašao jedan na jedan s Victorom Valdesom, no njegov je udarac odsjeo na desnoj vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za propušteno uslijedila je 90-ak sekundi kasnije. Iniesta je oduzeo jednu loptu na 40-ak metara od Milanova gola, poslao je na vrh kaznenog prostora prema Messiju, koji je još jednom majstorski zabio. Ponovno je povukao jedan korak ulijevo i opalio, no kao ni kod prvog gola Milanova obrana nije uspjela ući u blok. Lopta je, za razliku od prvog puta, završila u donjem lijevom kutu Abbiatijeva gola.

Svega 10 minuta igre u nastavku Barcelonu je u vodstvo, gledajući ukupni rezultat, doveo David Villa, nakon sjajnog proigravanja Xavija. Španjolac je uposlio svog sunarodnjaka u napadu na desnoj strani šesnaesterca, izbacivši pritom ključnog čovjeka u obrambenom bedemu, a ovaj lijevom nogom krasno pogodio gornji desni kut Milanova gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točku na "i" velike pobjede i prolaska u četvrtfinale postavio je Jordi Alba nakon sjajno odrađene kontre. Alexis Sanchez poslao je dijagonalnu loptu s desne strane Barceloninog napada, stoper Milana ju je promašio, a Jordi Alba ju poslao pored nemoćnog Abbiatija.

Spomenimo da je Messi svojim prvim golom na utakmici stigao do 57. gola u Ligi prvaka, čime je prestigao legendarnog Nizozemca Ruuda van Nistelrooya. Sada je ispred njega samo legendarni Raul sa 71 golom na svom kontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo