Barcelona u šoku: Ogroman udarac za Rakitića i Messija!

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je žalbu španjolskog nogometnog velikana Barcelone na odluku FIFA-e o zabrani dovođenja novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka.

30.12.2014.
11:59
VOYO logo

Težak je to udarac za katalonskog diva koji je prvotno kažnjen u kolovozu ove godine zbog potpisivanja ugovora s maloljetnim igračima iz iznozemstva.

Barcelona se nadala da će CAS poništiti presudu FIFA-e, ali kako do toga nije došlo, na Camp Nou neće imati pravo dovođenja novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka, dakle u cijeloj 2015. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"CAS je odbacio žalbu Barcelone na odluku FIFA-e. Takvom odlukom španjolski nogometni klub ostaje sankcioniran zabranom transfera u sljedeća dva prijelazna roka, novčanim iznosom od 450.000 švicarskih franaka i ukorom", stoji između ostaloga u CAS-ovom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je ipak usprkos odbijanju žalbe uspjela dobiti na vremenu, budući je u ljetnom prijelaznom roku dovela brojna pojačanja, među kojima su i hrvatski nogometaši Ivan Rakitić i Alen Halilović, kao i sjajni urugvajski napadač Luis Suarez za kojeg su Liverpoolu platili 81 milijun eura.

Prvi sljedeći prijelazni rok u kojem Barcelona ima pravo dovođenja pojačanja je onaj u siječnju 2016. godine, a dotad se moraju snalaziti s postojećom garniturom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo