katalonci u akciji / Barcelona se pojačala talentiranim Brazilcem iz Sao Paola, Jordi Alba produžio vjernost do 2024.

Image
Foto: Facebook/Gabriel Novaes

Barcelona je na samom kraju prijelaznog roka osigurala pojačanje iz Brazila, a produžila je i ugovor s dugogodišnjim članom prve ekipe

30.1.2019.
21:05
Facebook/Gabriel Novaes
VOYO logo

Španjolski nogometni velikan Barcelona pojačao je svoje redove napadačem Sao Paula Gabrielom Novaesom

Nakon što su na ljeto prošle godine iz Gremia doveli 22-godišnjeg veznjaka Arthura, na Camp Nou su odlučni nastaviti potragu za talentima na brazilskom tržištu, a upravo bi Novaes trebao biti najnovija akvizicija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19-godišnji Brazilac član je mlade momčadi Sao Paula, a očekuje se kako će dva kluba prvo dogovoriti 18-mjesečnu posudbu uz opciju otkupa ugovora 2020. godine. 

Ono što je problematično kod Novaesa jest činjenica kako nema EU putovnicu, stoga ne bi odmah imao pravo nastupa za prvu momčad. Izgledne opcije stoga su premještanje u B momčad u španjolsku treću ligu ili pak posudba u neki drugi klub. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novaes je ranije ovog mjeseca već spominjan u kontekstu prelaska u Sevillu, no čini se kako je Barca Andalužanima preotela plijen. Stručnjaci ističu njegov sjajan prijem lopte i opasan udarac. Istaknuo se na ovosezonskom izdanju Copinhe, odnosno juniorskog izdanja brazilskog kupa, u kojem je bio prvi strijelac s 10 pogodaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alba ostaje do 2024.

Osim novog pojačanja, Barcelona je osigurala još jedan zalog za budućnost. Naime, dugogodišnji lijevi bek Jordi Alba pristao je produžiti ugovor s Blaugranom

Njegov sadašnji ugovor ističe u lipnju 2020. godine, a prema izvještajima španjolskih medija, Alba će potpisati novi i financijski unosniji ugovor koji će ga vezati za Camp Nou do 2024. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo