Barcelona odvodi talente iz Hrvatske!

'Već sada imamo popis hrvatskih talenata koje ćemo prebaciti u Barcelonu.

1.9.2011.
10:43
VOYO logo

Julio Alberto (53), glavni čovjek Barcelonine omladinske škole, šef je ekspedicije koja je već desetak dana u Hrvatskoj. Nadaju se u Kataloniji da će na ovim prostorima, kroz svoje kampove, pronaći talente koje će prebaciti u La Masiju i preodgojiti za nasljednike velikih zvijezda koje danas gaze travu Camp Noua.

Koliko se u desetak dana može objektivno procijeniti nečiji potencijal?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujte mi, nekad mi je dovoljna jedna utakmica, a kamoli deset treninga. Već sada imamo popis vaših talenata koje ćemo prebaciti u Barcelonu. Kroz naše kampove u ovom trenutku prolazi 20 tisuća djece i sada već točno znamo koji su za nas. Od deset igrača, pogodit ćemo ih osam jer imamo tim stručnjaka koji nas puno košta", počeo je Alberto, ali nije htio precizirati koliki novac Barcelona ulaže u ovakve projekte.

Barcelona ima plan u Zagrebu otvoriti kamp koji bi trajao čitavu godinu, no gradske oce malo je iznenadio cijeli projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo još obavili nikakve konkretne razgovore, no vjerujemo da ćemo složiti koncept i ako se projekt bude razvijao, sigurno ćemo se intenzivnije uključiti", kazao je Boško Lozica, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport. Hrvatski treneri koji sudjeluju u kampu u Hrvatskoj pozvani su na doškolovanje u Barcelonu.

A Albertova fascinacija Barcelonom je jasna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barça je najbolja momčad na svijetu, drugi je Espanyol, a treća je svaka ona momčad koja pobijedi Real Madrid."

Albertov antagonizam prema Realu jasan je jer je svoju karijeru počeo u Atleticu. Je li ta netrpeljivost samo folklor ili prava mržnja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugačije je to bilo kad sam ja igrao. Prije smo zajedno poslije svake utakmice s igračima Barcelone išli na večere, a sada je to...uh... Katastrofa je što sad na zadnjoj utakmici Superkupa Realovi igrači nisu čekali da se Barceloni uruči pehar. Sramio bih se da moje dijete igra u Realu pod ravnanjem trenera kakav je Jose Mourinho. Mi u svojoj školi najprije djecu učimo ponašanju, a u Realu je očito drugačije. Predsjednik Sandro Rossell pozvao je sve igrače na sastanak i zabranio im strogo takvo nesportsko ponašanje.

Koliko često se konfrontiraju interesi Reala i Barcelone kada je u pitanju skautiranje selekcije talenata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi te selekcije radimo u puno mlađoj dobi nego Real. Imamo načelan dogovor da ne uzimamo igrače jedni drugima. No, ne trebaju nam njihovi jer smo u svim selekcijama u svim sportovima prvaci i bolji smo od njih."

Mogu li Barcelonine zvijezde i ove sezone nastaviti dominaciju u europskom nogometu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne brinite, već sada imamo četiri ili pet klinaca koji su prava zamjena za zvijezde koje imamo", zaključio je Alberto.

Vezani članci:

arti-201108290775006 arti-201108260803006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo