VELIKI TRANSFER / Barcelona i Manchester City u borbi za Olma: Dani stiže Gvardiolu i Kovačiću?

Image
Foto: Profimedia

U Barci mu se nikad nisu gubili tragovi jer se jako cijeni njegov talent s Barcinim DNK, kao i njegov intenzitet i dolazak u prostor iz druge linije

18.4.2024.
12:58
Profimedia
VOYO logo

Dani Olmo, velika je želja Barcelone i Manchester Cityja, piše španjolski Mundo Deportivo, a sportski direktor Barce, Deco u srijedu se sastao s Danijevim agentima i ocem.

Image
TRANSFER ŽIVOTA /

Olmo pred odlaskom iz Leipziga: Velikani čekaju u redu, a u Dinamu trljaju ruke

Image
TRANSFER ŽIVOTA /

Olmo pred odlaskom iz Leipziga: Velikani čekaju u redu, a u Dinamu trljaju ruke

Predstavnici, koji su doveli i Mikayila Fayea, u srijedu su ujutro otišli u Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, a poslijepodne se ponovno sastali s Decom, ali im se pridružio Miquel, Olmov otac. Prošli tjedan sastali su se s Manchester Cityjem, koji je također zainteresiran za njihove usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne dogodi li se povratak u Barcelonu, Olmo bi mogao ponovno zaigrati s Joškom Gvardiolom. U momčadi Cityja je naravno i još jedan hrvatski rperezentativac i također nekadašnji igrač Dinama, Mateo Kovačić.

Dani, koji će za nešto manje od tri tjedna napuniti 26 godina, rođen je u Terrassi, gradiću nešto manje od 20 kilometara sjeverozapadno od Barcelone. Karijeru je započeo u mlađim uzrastima Espanyola, s nepunih osam godina prešao u Barcelonu gdje je bio kapetan i najbolji strijelac mlade momčadi, a kao šesnaestogodišnjak s Terrasse stigao u Zagreb. U Dinamu se profilirao u jednog od najboljih mladih igrača Europe, a u siječnju 2020. otišao u Leipzig. Španjolski reprezentativac ima ugovor na snazi ​​do 2027. s Leipzigom i izlaznu klauzulu procijenjenu na 60 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barceloni mu se nikad nisu gubili tragovi jer se jako cijeni njegov talent s Barcinim DNK, kao i njegov intenzitet i dolazak u prostor iz druge linije, upravo jedan od nedostataka Barcine momčadi. Ove sezone ima osam golova i pet asistencija. Za seniorsku španjolsku momčad debitirao je 15. studenog 2019. protiv Malte, postigavši ​​prvi od svojih osam golova u 33 utakmice s La Rojom, s kojom je sudjelovao na Euru 2021. i Svjetskom prvenstvu 2022. Na Igrama u Tokiju 2021. osvojio je olimpijsko srebro uz Pedrija iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo