Kakva gluma: Barça slavila uz veliki sudački poguranac!

Nastavila se nogometna Liga prvaka, a favoriti su došli do pobjeda u 2. kolu natjecanja po skupinama.

1.10.2013.
13:50
VOYO logo

Podsjetimo, Chelsea je u 1. kolu na svome Stamford Bridgeu iznenađujuće poražen od Basela, tako da je u Bukureštu bio pod određenim imperativom pobjede kako ne bi rano izgubio priključak s konkurencijom. Obavili su igrači Josea Mourinha svoj zadatak vrlo dobro i kući se vraćaju s punim plijenom.

U 20. je minuti Andre Schürrle s lijeve strane ubacio za Samuela Eto'a, a Kamerunac je proslijedio loptu za Ramiresa koji je donio prednost gostima iz Londona. Minutu prije kraja prvog poluvremena nespretni Daniel Georgievski ugurao je loptu u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramires je u 55. minuti postigao drugi pogodak večeri nakon akcije u kojoj su sudjelovali Schürrle i Oscar. Priču je u posljednjoj minuti zaključio Frank Lampard pogotkom s 20-ak metara.

//www.youtube.com/embed/JN_y4FYBMK4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrh skupine E nakon drugog kola pripada Schalkeu koji je u Baselu došao do druge pobjede. Slavili su gosti iz Gelsenkirchena s 1:0, a jedini je strijelac u 54. minuti bio Julian Draxler.

Barcelona je i bez ozlijeđenog Lionela Messija slavila na Caltic Parku. Jedini pogodak na utakmici postigao je Cesc Fabregas u 76. minuti. Zabio je glavom nakon centrašuta Sancheza s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/zOuNlqGgsfA

Velikog utjecaja na utakmicu imalo je i isključenje kapetana domaće momčadi Scotta Browna u 59. minuti, nakon naizgled bezazlenog sudara s Neymarom. Brazilac se previjao od bolova, što je možda i prevarilo francuskog suca Stephanea Lannoya koji je Brownu pokazao izravni crveni karton. Domaćini su bili uvjereni da je to prestroga odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je imala 72% posjeda lopte, prevlast 13-4 u udarcima, odnosno 7-3 u okvir gola. Barça je prošle sezone izgubila kod Celtica, ali se ovom prilikom revanširala. Caltic je, pak, pretrpio tek drugi domaći poraz u grupnom natjecanju Lige prvaka. Prvi im se također dogodio protiv Barcelone, 2004. godine.

//www.youtube.com/embed/rOChCaxl18Q

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frank De Boer, trener Ajaxa, zasigurno će biti vrlo frustriran činjenicom da je njegova momčad ispustila pobjedu protiv slabih ''rossonera''. Milan u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac na gol domaćina, te je imao samo 30% posjeda lopte u ovoj utakmici. Domaćini su bolju igru napokon okrunili u 90. minuti, kada je Stefano Denswill nakon kornera odlično tukao glavom i ostavio Abbiatija bespomoćnim.

Ipak, Mario Balotelli uspio je svojoj momčadi osigurati jedan bod u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Mike van der Hoorn ga je nepropisno zaustavio u kaznenom prostoru, te je Balotelli sam sigurno izveo najstrožu kaznu i postavio konačnih 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bizaran se incident, u režiji ekoloških aktivista, dogodio tijekom utakmice 2. kola Lige prvaka u kojoj je Schalke slavio na gostovanju kod Basela s 1-0…

Utakmica je, naime, morala biti prekinuta u petoj minuti nakon što se nekoliko prosvjednika spustilo s krova St. Jakob Parka i razvilo veliki transparent protiv ruskog naftnog diva Gazproma koji je sponzor Schalkea, ali i cijele Lige prvaka. Prekid je trajao oko pet minuta koliko je vatrogascima i policiji trebalo da uklone transparent, odnosno privedu prosvjednike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka aktivista Greenpeacea je glasila: Nemojte raditi prekršaj na Arktiku. Njome su htjeli skrenuti pozornost javnosti na optužbe da je ruska kompanija odgovorna za onečišćenje zraka u području oko Sjevernog pola.

Skupina E Basel - Schalke 0:1 (Draxler 54) Steaua - Chelsea 0:4 (Ramires 20, 55, Georgievski 44-ag, Lampard 90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Schalke 6, 2. Chelsea 3, 3. Basel 3, 4. Steaua 0

Skupina F Arsenal - Napoli 2:0 (Özil 8, Giroud 15) Borussia Dortmund - Marseille 3:0 (Lewandowski 19, 79 - 11m, Reus 52)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Arsenal 6, 2. Borussia Dortmund 3, 3. Napoli 3, 4. Marseille 0

Skupina G Zenit – Austria 0:0 Porto – Atletico Madrid 1:2 (Martinez 16 / Godin 58, Turan 86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Atletico 6, 2. Porto 3, 3. Austria 1, 4. Zenit 1

Skupina H Ajax – Milan 1:1 (Denswil 90 / Balotelli 90+4 – 1 m) Celtic – Barcelona 0:1 (Fabregas 76)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Barcelona 6. 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Celtic 0

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo