'Brazil - Hrvatska 1:1, a na Bosni padaju tri gola, dva zabija Džeko!'

Po prvi puta u povijesti, na Svjetskom prvenstvu su i Hrvatska i Bosna i Hercegovina. To me jako raduje, jer to su dvije moje reprezentacije, jednu sam i vodio kao izbornik.

10.6.2014.
19:27
VOYO logo

Zato ću odmah u startu reći ono najvažnije: Hrvatska ide u drugi krug! To je realnost. Okej, Meksiko i Kamerun su jake ekipe, u jednoj utakmici je sve moguće, ali realno, ako se Hrvatska ne plasira u drugi krug, to će biti veliki neuspjeh!

Očekujem prvenstvo s jako malo golova, pogotovo u prvom dijelu, svi će se boriti za bodove, igrat će se tvrdo i svaka reprezentacija je svjesna da u takvim utakmicama nema imrpvoizacije. Ne možete se vi tu opustiti i igrati previše ofenzivno, previše rizično. Vjerujem da će u tom prvom krugu i biti manje kvalitetnih utakmica, nažalost, jer svi će biti maksimalno koncentrirani da ne izgube. Bit će pokušaja preko kontri, preko prekida, na taj manje rizičan način, a mislim da će tako biti i u grupi A gdje je Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda tu možemo izuzeti tu prvu veliku utakmicu otvaranja.

Brazil je reprezentacija koja najviše riskira, taktička strana im nije jača osobina, oni idu na individualnu kvalitetu, oni se nadigravaju, i vjerujem da će tako odigrati i utakmicu otvaranja. Ne iz razloga što će podcijeniti Hrvatsku, nego zato što su navikli tako igrati, zato što od njih to očekuje cijela nacija. A to bi za Hrvatsku mogla biti velika prilika. Po meni, nije nemoguće da Hrvatska iznenadi Brazil, a mislim da je i ne izgubiti pozitivan rezultat. To bi Hrvatskoj uvelike otvorilo vrata drugog kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja ću malo biti hazarder i prognoziram 1:1 u toj utakmici.

Tri dana poslije u ponoć igraju Bosna i Hercegovina i Argentina i tu je stvarno sve otvoreno. Vjerujem da će tu biti više golova, najmanje tri, ali prognozirati rezultat je gotovo nemoguće. Daj Bože da padnu tri gola, a da Džeko zabije dva! Ha-ha-ha!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali kad čovjek pogleda, stvarno nas čeka nogometna povijest, nema ništa ljepšeg od ovoga. Hrvatska protiv Brazila, Bosna i Hercegovina protiv Argentine. Teško je reći koja naša reprezentacija ima više šanse za iznenađenje, a ja bih rekao da su podjednake. Ma sve je moguće. Moguće je čak, pod navodnicima, da Argentina podcijeni Bosnu i Hercegovinu, da uđe u utakmici ne baš maksimalno motivirana i tu BiH treba tražiti svoju šansu, zašto ne i iznenaditi? Što se tiče Brazilaca, mislim da oni neće podcijeniti Hrvatsku, ipak je to otvorenje prvenstva, milijarde ljudi će ih gledati i to će biti tvrda utakmica.

Ovdje u Bosni i Hercegovini su zasad različita razmišljanja i očekivanja ljudi. Jedni već i sam plasman na SP smatraju velikim uspjehom i bilo koji pozitivan rezultat povrh ovoga je dobro došao. Drugi su, pak, veliki optimisti koji našu reprezentaciju vide među osam, ili čak među četiri najbolje, vjerujući u kvalitetu koju su Zmajevi pokazali u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali mislim da ovi drugi zaboravljaju da je ipak Svjetsko prvenstvo jedno, a kvalifikacije nešto sasvim drugo. Mi smo u kvalifikacijama igrali s Litvom, Lihtenštajnom i sličnima, zabijali po sedam komada bez problema, ali drugo su Nigerija, Irak, i da ne kažem - Argentina. Tako da je to prava Bosna. Ima od prevelikih optimista do onih koji su realni i plasman u drugi krug smatraju velikim uspjehom. Teško je išta prognozirati, znam samo da kad dođe dan otvaranja, kafići i restorani će biti puni i da će se navijati za Hrvatsku, a tri dana poslije za BiH. Sretno naši!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo