Australski Hrvat ostvario svoj najveći san!

Srijeda je veliki dan za Ljubu Miličevića, australskog Hrvata nogometaša koji je postao novo pojačanje Hajduka.

8.6.2011.
15:08
VOYO logo

Prvo pojačanje Hajduka za novu sezonu je Australski Hrvat Ljubo Miličević. Iskusni 30-godišnji stoper, koji je veliki dio karijere igrao u Švicarskoj (Zurich, Basel, Young Boys, Thun), a nosio je i dres reprezentacije Australije, potpisao je dvogodišnji ugovor. Zajedno s njim ugovor na četiri godine potpisao je Steven Luštica, koji je već nekoliko mjeseci u Poljudu.

Dolazak Miličevića posebno može veseliti Hajdukove navijače, jer radi se o velikom nogometnom imenu u Australiji i borcu koji nema dlake na jeziku, a sada je, u svojoj 30. godini ostvario san i došao u Hajduk. Miličević je trebao stići prije četiri godine, pa prije dvije... Netko reče - treća sreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekoliko navrata trebao je doći u Hajduk, sada su se neke stvari poklopile. U svakoj liniji želimo po jednog iskusnog igrača. Njegova karijera daje nam jamstvo da će biti jedan od stožernih igrača naše momčadi. Financijska konstrukcija koja je zacrtana poklapa se s njegovim potraživanjima i zaključili smo priču koja je za Hajduk kvalitetna. Obojica su stigla bez odštet što nam je bila olakšavajuća okolnost", rekao je član uprave Hajduka zadužen za struku Milo Nižetić.

Miličević je djelovao razdragan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam sretan što sam došao u Hajduk, toje ostvarenje mog dječačkog sna! Uvijek sam pratio Hajduk, otac mi je iz Zvečanja, mama iz Zavojana (iz tog mjesta podno Biokova je i Alen Bokšićimam puno rodbine u Splitu. Nadam se da ćemo uz veliki rad i disciplinu imati uspjeha. Dat ću sve od sebe, takav sam tip. Odjenuti Hajdukov dres, on je za mene drugačiji. Kada smo sve dogovorili nisam mogao zaspati od uzbuđenja, a sada jedva čekam da krenemo s treningom", kazao je Miličević.

Možda Hajdukova zadnja linija dobije nadimak Down under. Miličević je tu, a navodno stiže i Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi odlično da dođe i Šimunić", kaže Miličević.

Posljednje dvije godine Miličević je igrao u Australiji, a zadnjih nekoliko mjeseci je u drugoj ligi održavao formu. Nije želio potpisivati nikakav ugovor kako bi mogao s čistim papirima, bez odštete, pristupiti bijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam za prvi dan rada, prvenstvo je tek završilo, u kondiciji sam", rekao je Miličević, koji je pristao na ugovor od 100.000 eura po sezoni, uz zajamčene bonuse, koji ovise o broju nastupa i ostvarenim rezultatima.

Rođen je 13. veljače 1981. godine, na Hajdukov 70. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine slavim svoj i Hajdukov rođendan. Majka Višnja me ljubi, a onda ja ljubim Hajdukov dres. Stigao sam da slavimo uspjehe. Ne bih došao da se ne borimo za titulu, ja sam tip pobjednika", zaključio je Miličević.

Mladi, 20-godišnji Luštica, bio je nekako u drugom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam najveći hajdukovac u Australiji, ovo je moj san!", kratak je bio Luštica, koji će za reprezentaciju Australije do 20 godina igrati na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji.

specijal-201102150360004-Transferi godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106070603006 arti-201106060351006 arti-201106060952006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo