stigli nalazi obdukcije / Astorijevo srce usred noći je usporilo ritam, a u konačnici je samo stalo...

Image
Foto: Gianni Pasquini/IPA/PIXSELL

Puls Astorija polako se smanjivao dok mu srce konačno nije prestalo kucati, potvrdila je odbukcija nad njegovim tijelom obavljena u utorak

6.3.2018.
17:53
Gianni Pasquini/IPA/PIXSELL
VOYO logo

Šokantna vijest potresla je u nedjelju prijepodne nogometni svijet. 

Davide Astori, 31-godišnji kapetan Fiorentine, nije se probudio jutro uoči gostujuće utakmice protiv Udinesea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve informacije govorile su o prirodnoj smrti, a dan kasnije pojavile su se informacije kako je Astori preminuo uslijed izljevanja krvi u mozak, a možda i od srčanog udara. 

U utorak je ipak stigao i službeni nalaz obdukcije, a otkrio ga je javni tužitelj iz Udina, koji je rekao kako nije bilo nikakvog konkretnog uzroka za iznenadnu i neočekivanu smrt Astorija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI: 

>>Smrt Davidea Astorija ujedno označava i smrt istinskog, neokaljanog nogometa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Smrt Davidea Astorija: tužitelj otvorio istragu zbog ubojstva iz nehaja

>>Buffon se oprostio od preminulog kapetana Fiorentine: 'Bio si najbolji primjer staromodnog svijeta kojeg su ljudi napustili'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puls nogometaša polako se smanjivao dok mu srce konačno nije prestalo kucati, potvrdila je odbukcija nad njegovim tijelom obavljena u utorak. Astori je umro zbog srčane smrti bez makroskopskih dokaza, vjerojatno zbog bradiaritmije odnosno usporenog rada srca. Za konačnu dijagnozu bit će potreban detaljan histološki pregled koji bi mogao biti gotov za 60 dana.

Obdukciju su proveli ravnatelj Centra vaskularnih bolesti Sveučilišta u Padovi Gaetano Thiene te anatomopatolog i profesor sudske medicine na Sveučilištu u Udinama Carlo Moreschi. Javni tužitelj potpisao je odobrenje članovima obitelji za preuzimanje Astorijeva tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti tužitelj je u ponedjeljak otvorio istragu protiv nepoznatog počinitelja jer je sumnjao u ubojstvo Asorija. Njegove sumnje na kraju su se ipak pokazale neporavdanima. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo