Drama kakva se rijetko viđa: Prvaka Afrike dobili u 11. rundi jedanaesteraca

Nogometna reprezentacija Obale Bjelokosti novi je afrički prvak nakon što je u finalnom dvoboju igranom u Bati svladala Ganu sa 9:8 (0:0, 0:0) boljim izvođenjem 11-eraca.

9.2.2015.
8:56
VOYO logo

Reprezentaciji Obale Bjelokosti je to bilo četvrto finale i drugi naslov prvaka nakon 1992. godine, dok je Gana u svom devetom finalu pretrpjela peti poraz. Posljednji put Gana je osvojila Kup nacija 1982. godine. Baš kao i prije 23 godine kada je osvojila prvi naslov prvaka, Obala Bjelokosti je u finalu svladala Ganu nakon drame 11-eraca.

Tijekom 120 minuta igre nije bilo mnogo lijepog nogometa, već se sva drama sažela u ruletu 11-eraca u kojemu je kao junak isplivao vratar "slonova" Boubacar Barry. On je obranio dva udarca Ganaca s bijele točke, a nakon što je u 11. seriji zaustavio udarac ganskog vratara Razaka Brimaha uspio je postići i pobjedonosni pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.dailymotion.com/embed/video/x2gqybj

Inače, Gana je nakon prve dvije serije 11-eraca vodila sa 2:0, no u trećoj i četvrtoj seriji igrači 'crnih zvijezda' nisu bili precizni i ispustili su veliku prednost. Od pete do 10. serije igrači Obale Bjelokosti, koji su pucali kao drugi, uvijek su bili u situaciji da moraju zabiti gol kako ne bi izgubili, ali njih šestorica zaredom uspjeli su zadržati mirnoću i za to su na kraju bili nagrađeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama je bila tolika, da niti sami igrači nisu mogli gledati kasnije runde izvođenja jedanaesteraca, pa su poput Gervinha okrenuli glavu...

//www.dailymotion.com/embed/video/x2gqz5z

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je u susretu za treće mjesto DR Kongo boljim izvođenjem kaznenih udaraca pobijedio domaćina Ekvatorijnu Gvineju 4:2. U regularnom dijelu nije bilo zgoditaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo