Arsenal se raspao u dvije minute, Messi opet krvnik!

Wengerov bunker je u prvom dijelu načeo Messi, no Arsenal se vratio u igru sretnim autogolom.

8.3.2011.
13:34
VOYO logo

Barcelona. Stadion Camp Nou. Sudac: Massimo Busacca (Švicarska). Ukupan rezultat: Barcelona - Arsenal 4:3 (1:2).

Strijelci: 1:0 - Messi (45+3), 1:1 - Busquets (53-ag), 2:1 - Xavi (69), 3:1 - Messi (71-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA (4-3-3): Valdes - Alves, Busquets, Abidal, Adriano (Maxwell, 90) - Xavi, Mascherano (Keita, 88), Iniesta - Pedro, Messi, Villa (Afellay, 82).

ARSENAL (4-2-3-1): Szczesny (Almunia, 19) - Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy - Wilshere, Diaby - Rosicky (Aršavin, 74), Fabregas (Bendtner, 77), Nasri - Van Persie. DRUGO POLUVRIJEME90' - posljednja izmjena u sastavu Barcelone. Maxwell je ušao umjesto Adriana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - umalo šok na Camp Nou, Bendtner se sjurio u kontru, no u posljednji trenutak blokirao ga je Mascherano koji se tom prilikom i ozlijedio pa ga je zamijenio Keita.

Šahtar je postigao i svoj treći gol. Strijelac je bio naš Eduardo u 87. minuti. 86' - Afellay i Alves bili su u odličnim prilikama za novi gol Barçe, no ostaje i dalje 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - prva izmjena kod domaćina. Ušao je Afellay umjesto Ville. Afellay je odmah bio u šansi, no tukao je pokraj vrata iz teške pozicije.

79' - Messi je imao stopostotnu šansu za potvrdu prolaska, no Almunia je obranio nogom i spasio Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - posljednja zamjena kod gostiju. Ušao je Bendtner, izašao Fabregas.

74' - izmjena kod Arsenala. Izašao je Roiscky, a ušao Aršavin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - GOL za Barcelonu! Leo Messi je zabio svoj drugi pogodak na utakmici iz jedanaesterca. Prethodno je Koscielny u svom šesnaestercu srušio Pedra za najstrožu kaznu.

69' - GOL za Barçu! Sjajan solo prodor Inieste te vrhunska asistencija za Xavija, koji je utrčao iza obrane Arsenala i lakoćom prebacio Almuniju! Šahtar je poveo s 2:0 u 58. minuti. Strijelac je bio Willian na asistenciju Darija Srne. U igru je dvije minute kasnije ušao i Eduardo. 57' - Villa je u međuvremenu imao dvije izgledne prilike za novo vodstvo, no oba puta ga je blokirala obrana Topnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Arsenal je ostao s desetoricom igrača na terenu. Drugi žuti karton zaradio je Van Persie, zbog toga što je napucao loptu nakon označenog zaleđa. Nizozemac se pravdao kako nije čuo zvižduk zbog ogromne buke, no sudac Busacca nije to uvažio i poslao ga je u pod tuš. Čini se malo preoštra odluka Švicarskog djelitelja pravde.

53' - GOL za Arsenal! Iz kornera je ubacio Nasri, a u buketu igrača pred Barçinim vratima Busquets je pogodio vlastitu mrežu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Barcelona je i u prvim minutama nastavka pritisnula Arsenal.

46' - počelo je drugo poluvrijeme. Barça protiv Arsenala, kao i Šahtar protiv Rome, ima prednost od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVO POLUVRIJEME45+5' - kraj prvog poluvremena. Katalonci ovim rezultatom idu dalje, no još je 45 minuta pred nama.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oikBND4n3EYsmtD9

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+3' - GOL za Barçu!Messi je izbio sam pred vratara Almuniju, prvi udarac je blokiran, ali iz drugog pokušaja Argentinac je bio precizan i domaćini su u samom finišu poveli i poništili prednost Topnika iz prve utakmice.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2' - novi nalet Barcelone. Messi je nakon solo prodora s desetak metara tukao točno u Almuniju.

45' - počeli su raditi živci. Igrači su se naguravali nakon prekršaja na Wilshereu, a minutu nakon toga Van Persie je zaradio žuti karton zbog prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre vijesti za navijače Šahtara. U 41. minuti Talijanima je isključen Mexes, a u 28. minuti je jedanaesterac promašio Borriello. 38' - Wilshere je treći opomenuti igrač u sastavu Arsenala.

36' - najbolja prilika za Barçu, no Adriano je gotovo iz mrtvog kuta pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - udarac Ville s ruba 16-erca, Almunia brani. Barça sve više pritišće.

29' - Sagna je zaradio žuti karton, drugi u sastavu gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - tukao je Pedro, no samo pokraj gola.

25' - stalno je lopta u nogama domaćih igrača. Svi nogometaši Arsenala su iza lopte i za sada dobro odolijevaju napadima Barçe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' - izmjena! Szczesny izlazi zbog ozljede, na vratima Arsenala je Almunia.

Šahtar je poveo u 18. minuti pogotkom Hubschmana. 17' - udarac Danija Alvesa s 20-ak metara, točno u gostujućeg vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - prvi karton na utakmici zaradio je Koscielny.

15' - Arsenal se potpuno povukao pred svoj gol. Wenger je odlučio 'bunkerom' braniti prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - Prvih desetak minuta je za nama. Barça ima laganu inicjativu, ali bez pravih prigoda za pogodak.

4' - prva prilika za Barçu. Pedro je krenuo sam prema vratima Arsenala, no blokiran je u posljednji trenutak, pa su domaćini na kraju dobili samo udarac iz kuta.

1' - počeo je veliki spektakl na Camp Nou. Barça lovi prednost Arsenala iz prve utakmice od 2:1. U isto vrijeme počeo je i uzvratni dvoboj Šahtara i Rome. Darijo Srna je u početnom sastavu Ukrajinaca, dok Eduardo svoju priliku čeka s klupe.

NAJAVA Arsenal je na svom Emiratesu prije tri tjedna opasno živio punih 75 minuta. Barcelona je držala prednost od 1:0, držala je igru, ali Messi je promašivao. I u tih zadnjih 15 minuta dogodio se senzacionalni preokret, Arsenal je pogocima Van Persieja i Aršavina dohvatio pobjedu 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Nogomet je jedina igra u kojoj bolja momčad ne mora pobijediti. Da se na Emiratesu igrao rukomet, bilo bi četiri do šest golova razlike za Barcelonu, u košarci bi to bilo 10 do 15 razlike... Ali, nogomet je poseban, u nogometu se teže zabija. Bolja igra i kudikamo više stvorenih šansi ne znače baš ništa ako ne zabijete. A Messi u Londonu nije zabijao, no zato je nabrijan na uzvrat.

"Nemamo niti jednu drugu opciju nego da ih napadnemo od prve minute. Siguran sam da ćemo izgledati poput oluje od prve sekunde susreta. Ako zabijemo u ranoj fazi utakmice, slomit ćemo ih do kraja. Znamo da ćemo kreirati puno šansi, bez obzira na to kako će Arsenal igrati. važno je da sve naše prilike i realiziramo. Znamo što možemo i jako je važno da ih pobijedimo s više od jednim golom razlike", izjavio je Lionel Messi uoči utakmice.

Arsenal će biti bez Songa, ali s oporavljenim Fabregasom i Wilshereom o kome je, pomalo podcjenjivački, prije susreta govorio trener Barçe Pep Guardiola.

"Wilshere je vrhunski igrač, veliko iznenađenje. Nisam ga ni primijetio na startu ove sezone, no u našoj prvoj utakmici bio je zaista dobar. On može biti sjajan igrač za Arsenal i englesku reprezentaciju, ali mi takvih imamo puno u drugoj momčadi. To je malo drugačije u Arsenalu, jer oni nemaju taj pritisak da moraju pobjeđivati stalno kao mi. Tako da Wilshere za njih igra", izjavio je Guardiola i izazvao dosta prašine u Engleskoj.

http://www.youtube.com/embed/fed5gOjjhYE Messi je 'luđački' zabijao lani protiv Arsenala na Nou Campu u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka! Nakon londonskih 2:2 Topnici su poveli, no Messi je s četiri gola napravio totalnu štetu Wengerovoj momčadi i odveo Barçu u polufinale

Trener Arsenala Arsene Wenger nije se osvrnuo na ove izjave, već najavljuje napadačku igru.

"Igrat ćemo napadački! Nitko ne može doći na Nou Camp i čuvati 'nulu', to je nemoguće i uvijek stiže kazna za takav pristup. Uostalom, defenzivna igra nije osobnost mog sastava, pokušat ćemo zabiti gol svaki put kad ćemo imati loptu, naši su protunapadi opasni", tvrdi Wenger.

U drugom uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka sastaju se Šahtar i Roma, a Darijo Srna i Eduardo da Silva pokušat će ispisati novu klupsku povijest:

"Nedopustivo je pomisliti da je zadatak obavljen. Šansu, i to lijepu, imamo. Mislim da će uzvrat protiv Rome biti povijesni događaj kako za klub, tako i za ukrajinski nogomet. U Rimu smo pobjedu zaslužili, ostvarili smo ondje ono što smo priželjkivali. Dobro smo proučili suparnika što je bio i ključ pobjede. U rimskoj utakmici su svi Šahtarovi nogometaši pokazali tko su i što su, a sada kvalitetu moramo potvrditi i u Donjecku. Uopće ne sumnjam da nas očekuje teška utakmica. Tražit ćemo pogodak od samog početka utakmice, domaćini uvijek više napadaju od gostiju. Mislim da ćemo zaigrati ofenzivno", najavljuje Srna.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo