PREMIER LIGA / Arsenal se novom pobjedom izjednačio sa Cityjem na vrhu, United teško protiv novog prvoligaša

Image
Foto: Profimedia

Everton je u gostima pobijedio Crystal Palace 3-2

11.11.2023.
18:17
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Arsenala ostvarili su domaću pobjedu u 12. kolu engleske Premier lige, na svom su Emirates stadionu svladali Burnley 3-1.

Image
POČIVAO U MIRU /

Užasne vijesti iz Albanije: Prvi strijelac lige srušio se za vrijeme utakmice i preminuo

Image
POČIVAO U MIRU /

Užasne vijesti iz Albanije: Prvi strijelac lige srušio se za vrijeme utakmice i preminuo

Arsenal se tako na vrhu ljestvice bodovno izjednačio s Manchester Cityjem, no aktualni engleski prvak iz Manchester ima utakmicu manje. Arsenal je protiv Burnleyja, pretposljednje momčadi na ljestvici, poveo u nadoknadi prvog dijela, a strijelac je bio Trossard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su izjednačili golom Brownhilla u 54. minuti, ali su potom gostujuću mrežu pogađali Saliba u 57. i Zinčenko u 74. minuti za konačno 3-1 slavlje. U završnici susreta Arsenal je ostao s igračem manje nakon isključenja Portugalca Fabia Vieire.

Neuvjerljive igre Manchester Uniteda se nastavljaju, ali je unatoč tome ovaj put slavio. Na Old Traffordu su Crveni vragovi svladali novog prvoligaša Luton 1-0, a jedini je gol dao Šveđanin Lindelof u 59. minuti. Manchester United je trenutačno šesti na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton je u gostima pobijedio Crystal Palace 3-2. Domaćin se vraćao iz rezultatskog minusa dva puta, ali je ostao bez odgovora nakon što je Gueye u 86. zabio za slavlje Evertona. Prije toga su strijelci za domaćina bili Eze i Edouard, a za goste Mikolenko i Doucoure. Everton se popeo na 14. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu 12. kola veliku su pobjedu ostvarili nogometaši Wolverhamptona koji su s 2-1 svladali Tottenham. Tottenham je poveo već u trećoj minuti golom Brennana Johnsona te je vodio sve do 91. minute. Novom pobjedom Tottenham je opet mogao preuzeti prvo mjesto na ljestvici, ali ne da nije uspio u tome, već je ostao bez ičega na ovom gostovanju.

U 91. minuti je džoker s klupe, Španjolac Pablo Sarabia, odlično primio ubačaj i još ljepše okončao akciju golom za 1-1, a potom je u 97. Sarabia asistirao, a gol za 2-1 Wolverhamptona postigao Lemina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak utakmica ovog kola igra se u nedjelju, a parovi su Aston Villa - Fulham, Brighton - Sheffield United, Liverpool - Brentford, West Ham - Nottingham Forest i Chelsea - Manchester City.

KSW 88 GLEDAJTE EKSKLUZIVNO NA PLATFORMI VOYO U SUBOTU OD 20 SATI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo