Englezi u lovu na Rakitića: 'Htjeli su provjeriti da li ga je boravak na klupi zaboljeo'

15.2.2015.
17:41
VOYO logo

Rakitić u listopadu nije bio u početnom sastavu u derbiju protiv Real Madrida, kojeg je Barcelona izgubila s 1-3, a niti u prosincu u utakmici Lige prvaka u kojoj su Katalonci s 3-1 pobijedili PSG.

"Manchester City i Arsenal htjeli su provjeriti da li je to zaboljelo Rakitića i da li bi ga boravak na klupi mogao potaknuti na transfer ovo ljeto", rekao je Torello u telefonskom razgovoru za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima engleski klubovi već su kontaktirali njegovog agenta i brata Dejana Rakitića, a tu je informaciju Torello, koji za Mundo Deportivo izvještava od 1999. godine, dobio iz izvora bliskog klubu.

"Englezi nisu isključili niti mogućnost slanja ponude tijekom zimskog prijelaznog roka", Torello koji je u nedjelju u najčitanijem sportskom listu u Kataloniji objavio tekst o zainteresiranosti engleskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rakitić je zahvalio na interesu i poručio da nekoliko propuštenih utakmica ne znači da je odustao od početnog sastava, a on drži da je igranje za Barcelonu maksimum koji se može postići u karijeri", ističe Torello.

Hrvatski vezni igrač u međuvremenu se učvrstio u početnom sastavu i sudjelovao je u deset uzastopnih Barceloninih pobjeda, a u nedjelju nije bio dostupan za komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Sevilli su mi suigrači štitili leđa, a ovdje u Barceloni ja to činim drugima", rekao je gostujući prije devet dana na katalonskom radiju RAC1. "To je normalno jer ovo je najbolji klub na svijetu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo ljeto uoči prelaska iz Seville, gdje je bio kapetan, spominjao se interes engleskih klubova Liverpoola i Manchester Citya. Rakitić je nakon potpisa ugovora s Barcelonom izjavio da je imao ponude iz Engleske ne navodeći imena klubova, no čim je čuo za interes Barcelone nije dvojio.

"Ekipa Barcelone od prvog dana pokazuje da smo jedna velika obitelj", rekao je nakon pobjede u četvrtfinalu kupa protiv Atletico Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je za njega platila 20 milijuna eura te je odigrao 73 posto utakmica, navedeno je u izvještaju Soccerex Transfer Reviewa prezentiranog prije deset dana u Španjolskoj. Uzimajući u obzir visinu transfera i vrijeme provedeno na terenu četvrto je najisplativije ovogodišnje pojačanje u Španjolskoj, iza Tonija Kroosa, Jamesa Rodrígueza i Marija Mandžukića.

Lani je zajedno s Iniestom iz Barcelone i Kokeom bio kandidat za najboljeg ofenzivnog veznog španjolske lige. Nagradu je odnio Iniesta, a Rakitić je proglašen najkorektnijim igračem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo