Falcionijeva ploča / Argentinski stručnjak detaljno analizirao Hrvatsku: 'Taj Vatreni je ključan, imam rješenje'

Image
Foto: Grafika Danas.hr

Trenerski stručnjak je za argentinski portal Clarin napravio analizu uoči utakmicu protiv Hrvatske

13.12.2022.
15:12
Grafika Danas.hr
VOYO logo

Julio César Falcioni je svoje igračke dane proveo je među vratnicama te je branio gol Argentine u tri navrata. Ovaj 66-godišnjak se bavi trenerskim poslom još od 1997. godine kada je završio svoju igračku karijeru. Trenerski stručnjak je za argentinski portal Clarin napravio analizu uoči utakmicu protiv Hrvatske zvanu.

Image
RAZGOVOR ZA DANAS.HR /

Argentinski komentator uoči ogleda s Hrvatskom: 'Vrištat ću na svaki gol, želim da osvoje..'

Image
RAZGOVOR ZA DANAS.HR /

Argentinski komentator uoči ogleda s Hrvatskom: 'Vrištat ću na svaki gol, želim da osvoje..'

Otkrio je kako će igrati Argentina

"Dolazi nam Hrvatska, težak suparnik kao i svi drugi. Izbacili su Brazil sa Svjetskog prvenstva i to nije mala stvar. Mislim da će Argentina početi s četiri igrača u zadnjoj liniji s time da će Tagliafico započeti na lijevom boku i zamjeniti suspendiranog Acunu. Mogao bi se pojaviti Lisandro Martínez, ali ja u to ne vjerujem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu će biti tri veznjaka: De Paul, Fernandez i Mac Allister - Messi će se kretati vrlo slobodno, kao i uvijek s Di Maríom i Alvarezom na vrhu. Ako bude spreman, Di María shvaća da će igrati u desnom sektoru kako bi igrao s promijenjenim profilom: tamo može debalansirati unutrašnjost svojom vještom nogom i stvarati probleme suparničkom lijevom beku, po imenu Sosa".

'Igraju slično kao i mi'

"Hrvatska je jako dobra momčad koja igra slično kao Argentina, s 4-3-3, što često postaje 4-2-4. Klasičan potez koji morate istaknuti i obratiti pozornost. Modrić to radi, počevši kao unutarnji igrač na desnoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka se u nekoliko navrata spušta u igru ​​na poziciji prvog središnjeg igrača, branič (Lovren) trči nekoliko metara udesno kako bi oslobodio beka (Juranović) i krilo (Pašalić) da se fokusira. Iz tog sektora traži vožnju i dodavanja između linija. Dakle, ključni igrač Argentine bit će Mac Allister, onaj koji će pritisnuti Modrića kako ne bi imao slobode".

Hrvatsko repozicioniranje

"Ako se Argentina zaustavi visoko na suparničkoj polovici, Enzo Fernandez bi mogao slobodno djelovati kao rezervni kotač. Moramo obratiti pozornost i na hrvatsko repozicioniranje. Znamo da traže biti duboko na desnoj strani s tim Modrićevim pokretom, ali također imaju dobar start s lijeve strane, osim što nije toliko agresivan. U tom sastavu igra i Perišić, okomito krilo s golom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je pun želje

"Imamo sjajnog Messija, koji je iz utakmice u utakmicu sve važniji. Njegova prisutnost prenosi. Protiv Nizozemske je odigrao najbolju partiju dosad na Svjetskom prvenstvu: počistio je igru, bio je fauliran u zadnjim metrima i napravio sprint za razliku.

Naglašeno je Leovo snažno vodstvo, ne samo da harangira suigrače i ljude koji su u Kataru, već i vrši pritisak na suce svojim tvrdnjama i pričama. Primjećujem da je slobodan, opušten i željan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Posebni smo'

"Mi Argentinci na poseban način živimo i patimo nogomet i kada pobjeđujemo slavimo na poseban način. Traženje neprijatelja, suparnika, ponekad grupi daje dodatnu snagu, gura je.

Pričam osobno iskustvo. Povedena je anketa u kojoj je 99,9 posto sudionika - navijača i novinara - reklo da je Olimpo kandidat za ispadanje. Napravili smo neke izreze i zalijepili ih u svlačionici da ih igrači vide svaki dan. Priča je završila tako što smo se spasili propuštenih 3-4 datuma. Te stvari se mogu koristiti za jačanje grupe" .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo