Apel državnim institucijama: 'Mamić krši zakon'

12.9.2013.
11:45
VOYO logo

Zdravko MamićEduarda da SilvePravomoćnom presudom Općinskog suda u Zagrebu, .

Na odluku je reagirala udruga Zajedno za Dinamo (ZZD) poslavši priopćenje koje prenosimo u cijelosti: "Pružajući punu podršku Eduardu da Silvi u njegovoj pravnoj borbi da dokaže da su potpuno nekontrolirani privatni ulagački ugovori nogometnih čelnika s igračima robovlasnički i lihvarski, poput njegovog sa Zdravkom Mamićem, te da su upravo oni rak-rana hrvatskog nogometa, moramo naglasiti najbitniju stvar i ponovo upozoriti nadležna državna tijela i inspekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već samo postojanje činjenice da visoki nogometni čelnik, izvršni predsjednik GNK Dinamo i član IO HNS-a, ima valjani privatni ugovor s igračem po kojem još i ovršuje njegovu imovinu, kao i javna i sudska priznanja da takvih ugovora ima još na desetine, dokazuje da je takav nogometni čelnik u sukobu interesa i da bjelodano krši zakon.

Ne samo što je to nemoralno, kada pomislimo da čelnici klubova svoje postotke zapravo isplaćuju sami sebi i to klupskim novcem putem igrača, već je i nezakonito po Zakonu o sportu u čl. 12 i 27. Dakle, nezakonito je da oni ili njihova najuža rodbina imaju takve privatne ugovore, neovisno čak i o tome da li su potraživanja prebacili na nekog trećeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači, u slučaju privatnog, građanskog ugovora o ulaganju Mamić ne zastupa niti je menadžer, niti je bitno postoji li agencija, je li ona ugašena i jesu li on ili njegov sin FIFA licencirani menadžeri ili zastupnici ili jesu li prebacili potraživanja iz tog građanskog ugovora na nekog trećeg. Bitno je da Mamić krši zakon kada ima važeći građanski ugovor o ulaganju, bilo on ili sin.

Nemoguće je prebaciti taj građanski ugovor na nekog trećeg bez pristanka Eduarda da Silve, tako da ako neka potraživanja i jesu prebacili, ugovor kao takav između njih i Dudua još uvijek postoji. A gledano kako Mamići savjesno lišavaju Dudua njegove imovine u Hrvatskoj, jasno je da imaju važeći građanski ugovor. Ne zanimaju nas nikakvi već izlizani i irelevantni izgovori kako su nekakve agencije ugašene, kako nema više FIFA menadžerstva i sl. - gospodo, ne možete i ne smijete biti čelnici klubova i sportskih saveza i putem takvih ugovora privatno crpiti novac od igrača!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od predstavnika Dinama i Zdravka Mamića smo zatražili komentar priopćenja ZZD-a, ali do objave ovog teksta nismo dobili odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo