KAKAV IZBOR / ANKETA Tražimo najveću zvijezdu HNL-a u 21. stoljeću

Image
Foto: Pixsell.hr

U jeku rasprava o izjavi Vedrana Ćorluke o tome tko je najveća zvijezda HNL-a, mi smo otišli korak dalje i tražimo od vas da nam kažete tko zavrjeđuje taj status od 2000. godine na ovamo

10.6.2022.
18:25
Pixsell.hr
VOYO logo

Pomoćnik izbornika Zlatka Dalića i velikan hrvatskog nogometa Vedran Ćorluka je u intervjuu za Sportske novosti koji je izašao u četvrtak uzburkao strasti nogometne javnosti davši svoje viđenje o tome tko je najveća zvijezda HNL-a.

"Bit ću iskren, ja sam dinamovac i ne mislim da je Livaja najveća zvijezda. Bez obzira što je odličan igrač i reprezentativac, što je donio Hajduku novu dimenziju i kvalitetu. Možda je to u Dalmaciji, ali u zagrebu sigurno nije. Za mene kao dinamovca zvijezde su Oršić, Livaković… Moja podrška uvijek ide njima. No, to ne znači da će zato biti pozvani u reprezentaciju", izjavio je Ćorluka u tom intervjuu.
Reagirao je i Miroslav Blažević kritiziravši Ćorluku zbog izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČVRSTI STAVOVI /

Vedran Ćorluka: 'Ne mislim da je Livaja najveća zvijezda. Za mene su to Oršić, Livaković…'

Image
ČVRSTI STAVOVI /

Vedran Ćorluka: 'Ne mislim da je Livaja najveća zvijezda. Za mene su to Oršić, Livaković…'

Ćiro je rekao svoje

"O Ćorluki sam čuo sve najbolje i mislim da je perspektivan trener, ali ovo je grozna pogreška. Prvo, on ne treba javno komparirati igrače koji su konkurencija u reprezentaciji, tim više što je rekao glupost. Oršić će trebati još puno pure pojesti dok dođe na Livajin nivo. Livaja je svjetska klasa, a ovaj je za sada samo nacionalna", rekao je za Index trener svih trenera.

Dio javnosti je reagirao smatrajući da Ćorluka kao član reprezentativnog stožera ne bi trebao davati izjave u kojima favorizira neke igrače i klubove. Drugi je pak dio sportske javnosti reagirao zato što se ne slaže oko njegovog izbora pa već dva dana imamo prepucavanje navijača oko toga tko je bolji igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća zvijezda nije uvijek najbolji igrač

Rasprava koju javnost vodi je upravo to – tko je bolji igrač. No biti zvijezda ne znači biti samo sjajan ili najbolji igrač svoje momčadi. Zvjezdani status uz igračke kvalitete čini čitav niz drugih čimbenika. Tako je u tom segmentu podjednako bitno koliko je karizmatičan pojedinac, koliko doprinosi popularnosti lige te koliko zapravo interes javnosti postoji za ono što taj nogometaš čini na terenu i izvan njega.

Naravno, znatno češće se igračka kvaliteta vodi ruku pod ruku sa zvjezdanim statusom no nije to uvijek slučaj.
Kako se ne bi dublje zakopavali u ovu debatu odlučili smo vam ponuditi da sami izaberete u našoj anketi tko je najveća zvijezda HNL-a u 21. stoljeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo