ANKETA: / Može li Bilić odvesti Hrvatsku u Brazil?

Matematika je jasna. Želi li Hrvatska napokon otići na Svjetsko prvenstvo u nogometu, a 2010.

1.8.2011.
9:57
VOYO logo

Priča je poznata. Hrvatska će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine igrati u skupini A protiv Srbije, Belgije, Škotske, Makedonije i Walesa.

Da bi izborila nastup Brazilu, vjerojatno najvećoj svjetskoj smotri u povijesti nogometa, morat će biti prva u skupini, dok sa drugim mjestom ima šanse za dodatni pokušaj u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europa na SP šalje 13 reprezentacija. Osam najboljih po skupinama će direktno izboriti plasman, a u doigravanje za dodatna četiri mjesta će osam najboljih drugoplasiranih.

Kakve su nam šanse? Vatreni su u vrlo teškoj skupini u kojoj praktički nema lakog protivnika, ali možda se upravo ta izjednačenost pokaže presudnom i krene na ruku Biliću i društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A gotovo svatko svakome može uzeti bodove, što garantira neizvjesnost do samog kraja kvalifikacija, no u takvom matematičkom kaosu, upravo bi oni s kvalitetom više mogli izvući korist. U jednoj utakmici Hrvatska može izgubiti od svakoga iz naše skupine, ali u jednogodišnjem ciklusu, deveta reprezentacija svijeta trebala bi imati veći potencijal za kontinuirani priliv bodova, nego, primjerice, Wales, Škotska ili Makedonija.

U situaciji gdje će svatko svakom otimati bodove, sve je moguće, ali možda nam baš takav odnos snaga u grupi ide na ruku, jer smo najjači, kako kaže izbornik. Naravno, to je samo jedna od teorija, koja može izbaciti prema vrhu bilo koju reprezentaciju s kontinuitetom rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku su svi označili kao prvog favorita, mi smo tu ulogu neskromno prihvatili, no trebalo bi reći da skupina A zapravo ima četiri ravnopravna favorita. To su Belgija, Srbija, Škotska i Hrvatska.

Tko će otići dalje zasad možemo samo pogađati, ali u životu nekako najčešće uspije onaj tko najviše želi i sanja svoj cilj. Može li europski Brazil dosanjati antologijsko prvenstvo u zemlji nogometa i sambe? Odgovor prepuštamo vama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107270346006 arti-201107290921006 arti-201107270432006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo